dtHome = LandboUngdom
dtRootHome = LandboUngdom

dtRoot = LU
Tilmeld Nyhedsbreve
Nyheder
Veganer-debat: Klar til at producere det, forbrugerne vil have
  14 nov 2018
LandboUngdom vil ikke gøre sig til dommer over, hvad folk skal spise, men er klar til at tilpasse produktionen, så den passer til forbrugernes behov.

Spiser vi for meget kød i Danmark? Er veganeri vejen frem? Hvad med den store indtjening til samfundet, som dansk landbrug bidrager med? Bør alle landmænd være økologer?

Spørgsmålene er rigtig mange, og debatten er heftig i øjeblikket.

”Vi siger ikke, hvad folk skal spise. Vi vil ikke bestemme, om man vil spise dyrekød eller vegansk. Vi er som unge landmænd klar til at producere de fødevarer, som forbrugerne vil have,” siger Claus Christensen, der er medlem af LandboUngdoms Politiske Udvalg.

LandboUngdom er en organisation for unge på landet, og rigtig mange af medlemmerne er unge landmænd. Derfor har LandboUngdoms Politiske Udvalg (LUPU) til deres møde diskuteret, hvordan LandboUngdom skal forholde sig til strømningerne i samfundet.

”Veganere skal også have noget at spise, og de fødevarer vil vi også gerne producere. LandboUngdom har ingen fine fornemmelser, og vi er indstillet på at lave vores produktion om, hvis forbrugerne ønsker flere veganske produkter,” fortsætter Claus Christensen og minder samtidig om, at landbruget før har været omstillingsparat.

”Vi så det for nogle år siden, hvor forbrugerne efterspurgte lokale varer, og her var landmændene klar med koncepter, der tilpassede sig forbrugerens behov.”

Respekt for hinanden

Tonen i debatten kan være, og konflikten mellem veganere og landmænd bliver ofte optrappet. LUPU opfordrer til besindighed og fornuft.

”Der skal være plads til alle. Ingen skal tro, de er bedre end andre, og vi skal have respekt for hinanden,” siger Claus Christensen.

”Vi synes ikke, det er fair, når vi som erhverv bliver nedgjort. Vi ligger i toppen i Europa i forhold til formindske belastning på miljøet, og vi arbejder hele tiden på løsninger, der kan forbedre forholdene. Vi ved godt, vi skal svine mindre.”

Fakta om LUPU:

LandboUngdoms Politiske Udvalg har eksisteret i snart to år, og medlemmerne er blevet valgt på årsmødet. 

Formålet med udvalget er at skærpe LandboUngdoms politiske profil og forbedre vilkårene for unge på landet i Danmark.