Stævner og resultater

Tilmeld dig som pløjer og se stævner og resultater

DM i pløjning

Se hvornår der er DM i pløjning

Hvordan deltager jeg i pløjning?

For at deltage i LandboUngdoms pløjestævner, skal du være medlem af LandboUngdom, være fyldt 16 år og have gyldigt traktorkørekort. Nybegyndere kan altid få råd og vejledning i at pløje og indstille ploven af de erfarne pløjere og dommere.

Du er meget velkommen til at komme og få et indblik i, hvordan pløjning foregår på konkurrenceniveau. 

Indenfor pløjning er der følgende klasser:

Junior og senior

For almindelige landbrugsplove med standardudstyr. Plovene må kun være med fabriksfremstillet udstyr – altså typisk plove, der bliver brugt på landbrugsbedrifter. I Farmklassen skal plovene have mindst 3 furer.

Her går to pløjere sammen om at skiftes til at køre traktoren og stille på ploven. Det er en fin måde at starte sin pløjekarriere, da man kan hjælpe hinanden.

Konkurrenceformer

Hvad er pløjning?

Teknik, håndværk og præcision – det er hovedingredienserne i konkurrencepløjning. Materiellet skal indstilles rigtigt, og føreren skal være skarp bag rattet på traktoren. 

Konkurrencepløjning handler helt konkret om at pløje et felt på en mark bedst muligt. Pløjningen foregår både i stubjord og i grønjord, og i hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Vil du hellere læse om traktortræk? Læs mere her.

Læs mere om pløjning

Værktøjskassen for pløjning

I værktøjskassen for pløjning finder du alt relevant materiale, hvis du f.eks. skal afholde et stævne eller vil have opfrisket reglerne.

Landspløjeudvalg

Landspløjeudvalget er et udvalg under Landsorganisationen LandboUngdom. Udvalgets opgave er at udvikle pløjesporten i Danmark.

Annoncer