dtHome = Pløjning
dtRootHome = Pløjning

dtRoot = LU
  •  
  •  
  •  
  •  
   
Vigtige datoer
 
Nyheder
Om pløjning

LandboUngdom arrangere forskellige pløjeaktiviteter i det meste af landet. Landspløjeudvalget repræsenterer alle regioner og har ansvaret for at udvikle pløjesporten i Danmark.

Her finder du informationer om f.eks. regler til LandboUngdomspløjning, Skole pløjning og Veteranernes pløjning, eller tips til arrangører af pløjestævner samt hvem der sidder i Landspløjeudvalget.

 

Til LandboUngdoms pløjning skal du være medlem af LandboUngdom for at deltage. Du er junior, indtil det år, du fylder 23 år, derefter er du senior.

Der er mulighed for at stille i følgende klasser: 

Standard plov: junior eller senior. 

Vendeplov junior eller senior (der kan anvendes standard vendeplove eller konkurrenceplove og modificerede plove med specialudstyr). 

Farmklassen (vendeplove) er for almindelige landbrugsplove med standard udstyr. Plovene må kun være med fabriksfremstillet udstyr (originalt eller uoriginalt) ingen hjemmelavet udstyr. Altså typisk plove, der bliver brugt på landbrugsbedrifter. I Farmklassen skal plovene have mindst 3 furer eller flere (gerne store plove).

Teampløjning er også en mulighed - her går to pløjere sammen om at skiftes til at køre traktoren og stille på ploven. Det er en fin måde at starte sin pløjekarriere, da man kan hjælpe hinanden.

For nybegyndere - Du kan få råd og vejledning i at pløje og indstille ploven af de erfarne pløjere og dommere. Husk at gøre opmærksom på ved tilmelding, at du ønsker råd og vejledning.