Skip to the content

LUKSUS-kursus: Ny viden og nye venner

kursusdeltagere stiller op til holdbillede
LU'erne var begejstrede for årets LUKSUS-kursus

19 LandboUngdom-medlemmer var 3.-4. november samlet til LUKSUS-kursus på Pinstrup Centret, og i år var temaet bestyrelsesarbejde som en holdsport.

Det er luksus at arbejde sammen som et hold. Og det er i den grad luksus at være på LandboUngdoms LUKSUS-kursus. Sådan lyder konklusionen fra deltager Line Thorsgaard Vest Rasmussen fra Norddjurs LandboUngdom.

”Det var faktisk meget bedre, end jeg havde forventet. Jeg synes virkelig, jeg fik meget med hjem fra kurset, og det var bare helt vildt sjovt og hyggeligt,” fortæller Line Thorsgaard Vest Rasmussen.

LUKSUS står for Ledelse, Udfordring, Kommunikation, Samarbejde, Udvikling og Sjov, og kurset er for medlemmer af bestyrelser i LandboUngdoms lokalforeninger, regioner og udvalg.

Bestyrelsesarbejde som en holdsport

Overskriften på årets LUKSUS-kursus var bestyrelsesarbejde som en holdsport, og deltagerne gennemgik teori og lavede en masse praktiske øvelser.

”Vi fik mange modeller, vi arbejde ud fra, og jeg har taget dem alle sammen med hjem,” siger Line Thorsgaard Vest Rasmussen og fortsætter:

”Ved at snakke med de andre og høre på underviserne kom man også til at se indad. Hvad gør jeg? Hvad kan jeg gøre for den bestyrelse, jeg er en del af? Jeg kom virkelig til at reflektere over tingene.”

Skide skægt!

Lørdag aften var det sociale i fokus, og der var arrangeret forskellige lege – stemningen var i top.

”Jeg kendte ikke nogen af de andre deltagere, før jeg kom, men jeg blev simpelthen bare taget så godt imod. Alle var simpelthen så søde og rare, og legene var rigtig gode. Jeg er glad, og jeg vil helt sikkert med igen næste år,” siger Line Thorsgaard Vest Rasmussen.

LUKSUS-kurset arrangeres af LandboUngdoms Aktivitets- & Kursusudvalg, og underviserne på dette års kursus var LU-konsulenterne HC Trangbæk og Pia Westergaard samt tidligere LU-ledelsesmedlem Mads E. Mortensen.

Flere nyheder fra LandboUngdom

150 unge produktionsledere fik fif til at pimpe karrieren

I et samarbejde mellem Landboungdom, SAGRO og skolerne fik de unge et godt indblik i betydningen af at lægge karriereplaner og også at turde ændre på den, hvis situationen skulle ændre sig, lukke døre eller åbne nye.

LandboUngdoms formand giver sin viden videre i Bruxelles

Thorbjørn Koefoed var torsdag den 14. november i Bruxelles for at holde indlæg til Climakers-konferencen. LU-formanden fortalte om, hvordan han og Danmark tænker klima ind i sin produktion.

LU'ere lærte hinanden at kende på en helt ny måde

Hvor godt kender vi egentlig os selv? På LandboUngdoms LUKSUS-kursus den 2. og 3. november blev deltagerne bragt i situationer, hvor de måtte grave dybt og finde frem til, hvem de egentlig selv er.