Skip to the content

21-årig valgt som formand for LandboUngdom

Niels Skovgaard er valgt som ny formand for LandboUngdom: Foto: Lærke Weensgaard

Det bliver en ung mand med gåpåmod og store ambitioner, der i fremtiden skal være formand for LandboUngdom. På LandboUngdoms årsmøde lørdag blev 21-årige Niels Skovgaard valgt som formand.

"Jeg glæder mig helt vildt til at stå i spidsen for denne fantastiske forening. Vi skal være et klart talerør for unge på landet, og vi skal fortsætte med at lave aktiviteter, der gør vores medlemmer klogere, mens man oplever det unikke fællesskab i LandboUngdom," siger Niels Skovgaard.

Niels Skovgaard var eneste kandidat til posten, som han overtager efter bornholmeren Thorbjørn Koefoed, der nåede 2,5 år i formandsstolen.

"Jeg er stolt af min tid i LandboUngdom og den fremgang, vi har haft. Og så er jeg meget glad for og helt tryg ved, at Niels nu skal drive foreningen videre," siger Thorbjørn Koefoed.

Endelig årsmøde

Agroskolen ved Herning dannede rammen om LandboUngdoms udsatte årsmøde. Årsmødet var planlagt til marts måned, men corona-situationen har udskudt mødet gang på gang. Lørdag blev årsmødet afholdt med cirka 90 deltagere, og alle restriktioner blev overholdt.

Heldigvis er det kun andres hænder, man ifølge corona-restriktionerne ikke må røre. Sine egne må man gerne slå mod hinanden. Og det blev gjort i overflod hos deltagerne på årsmødet, da Niels Skovgaard havde holdt sin valgtale og var blevet valgt som formand.

"Jeg er meget glad for den positive modtagelse, jeg har fået. I mit formandsskab vil jeg inddrage alle regioner og lokalforeninger i LandboUngdom, så baglandets opbakning er meget vigtig," siger Niels Skovgaard. 

Ung formand

Med sine 21 år bliver Niels Skovgaard den yngste formand for LandboUngdom i nyere tid, og han glæder sig til at stå i spidsen for en organisation i fremgang.

"Jeg kommer med friskt blod og stor entusiasme.  Jeg vil ikke revolutionere LandboUngdom, men jeg kommer selvfølgelig med et nyt syn på tingene," siger Niels Skovgaard.

Niels Skovgaard har været medlem af LandboUngdoms lokalforening i Horsens siden 2017 og er EUX-student fra Bygholm Landbrugsskole. Niels er opvokset på familie-gården Skovgaard i Them ved Silkeborg, og det er hans plan på sigt at overtage gården.

Der var også valg til landsledelsen på årsmødet. Her var der genvalg til Gerbrig Postma, mens Frederik Petersen og Bjørn Lisbygd Nielsen er nye medlemmer af landsledelsen.

LandboUngdoms nye ledelse: