Skip to the content

Corona-information

Kulturministeriets retningslinjer for foreningsaktiviteter

Senest opdateret 29. november 2021.

Bedst som vi troede, at Corona var slået af banen, dukker det nu op igen i vores samfund. Da store dele af landet er vaccinerede, er restriktionerne dog ikke nær så skrappe, og vi i foreningslivet kan fortsætte stort set uændret.

 

Generelt gælder det, at der kræves coronapas af tilskuere ved:

 • Arrangementer med over 100 tilskuere indendørs på samme tid
 • Arrangementer med over 1000 tilskuere udendørs på samme tid

Det frivillige foreningsliv er ikke omfattet af krav om coronapas. Det betyder, at der ikke vil være krav om coronapas for deltagere (ansatte, medlemmer og frivillige) til foreningsaktiviteter og generalforsamlinger.

Vær opmærksom på, at der vil være krav om coronapas, hvis foreningsaktiviteten foregår til de udvalgte arrangementer på kultur- og idrætsområdet, f.eks. foreningsmedlemmerne er publikum til en koncert, er besøgende i et zoologisk anlæg, er publikum i en biograf, er besøgende på et museum, er tilskuere til en idrætsaktivitet med betalende tilskuere osv.

For coronapas gælder følgende:

 • Børn og unge under 15 år er fritaget for coronapas, hvor det tidligere var fra 16 år.
 • Immunitetspasset, hvis man har været smittet, gælder i 6 måneder, hvor det tidligere var 12 måneder.

Vi anbefaler fortsat, at:

 • I sikrer adgang til håndsprit eller håndvask
 • I udnytter pladsen til god afstand, når det er muligt. Prioritér evt. at være udendørs
 • I er opmærksomme på grundig rengøring og hyppig udluftning
 • Personer med symptomer på COVID-19 bliver hjemme
 • I er opmærksomme på om smitten i de kommuner og områder, I har aktivitet i er høj.

Det opfordres, at der laves smitteforbyggende initiativer i kommuner med høj smitte. Initiativerne skal ses som smitteforebyggende tiltag, og der er derfor ikke en opfordring til at aflyse aktiviteterne.

 • Opfordring til, at alle møder op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
 • Opfordring til så vidt muligt at afholde aktiviteter, herunder sociale arrangementer, inden for mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.

 

Se Kulturministeriets tekst om Udvalgte Arrangementer her

Link til diverse plakater: Sundhedsmyndighedernes coronaplakater

Print retningslinjerne her

 

Har du spørgsmål, som du ikke finder svar på i disse retningslinjer, kan du enten kontakte DUF’s Corona-hotline på tlf. 20 96 90 21 eller skriv til corona@duf.dk. Du kan som altid også kontakte foreningskonsulenterne.

Ovenstående opdateres løbende og er tilgængeligt her på LUs hjemmeside

 

Hvis et medlem bliver testet positiv

Når et medlem bliver testet positiv for COVID-19, bør foreningen orientere medlemmer, der kan have været i kontakt med den smittede, fra 48 timer før medlemmet er testet positivt eller har haft symptomer.

Det er den smittede og opsporingsmyndighedernes opgave at kontakte dem, som vedkommende har været i tæt fysisk kontakt med.