Skip to the content

Codex Advokater

Codex Advokater støtter LandboUngdom

Har du brug for juridiske råd på vej mod opnåelse af dit mål?

 

Drømmer du om at være selvstændig med eget landbrug, eller er du selvstændig? Der er mange ting, som du skal være opmærksom på, både hvis du ønsker at erhverve din første landbrugsejendom, eller hvis du allerede driver eget landbrug.

 

Står du over for at erhverve en landejendom, så er der en række juridiske forhold, du skal være opmærksom på, herunder landbrugslovens regler.

 

Der er stor forskel på kapitalbehov og kapitalbinding på de forskelige måder at starte som selvstændig landbruger. Som ny landmand bør man derfor overveje de forskellige muligheder, herunder hvor vigtigt det er at eje ejendommen, eller om det f.eks. giver mening af drive landbrugsvirksomhed gennem et driftsselskab, som så forpagter landejendommen evt. med en ret til at købe på et senere tidspunkt.

 

Har du en tvist med en leverandør, samarbejdspartner eller lignende, er det tillige vigtigt med den rette håndtering af tvisten tidligt i forløbet, således denne kan blive løst bedst muligt for dig. Den bedste tvisthåndtering starter allerede ved aftalens indgåelse:

 

  • Hvornår har du sidst gennemgået salgs- og leveringsbetingelser med dine leverandører? Mange bliver overrasket over de vilkår, som gælder, når noget går skævt. Eksempelvis begrænser mange leverandører sit ansvar ved levering af mangelfulde varer, eller fastsætter korte reklamationsfrister mv.

 

  • Har du styr på ansættelsesvilkårene for dine medarbejdere, eller dig selv?

 

  • Måske forpagter du jord eller bortforpagter denne. Har du styr på vilkårene i forpagtningsaftalen samt hvilken betydning de kan have både i forpagtningsperioden, men også ved dennes udløb.

 

Uanset hvilken situation du befinder dig, er der juridiske problemstillinger og forhold, som det er vigtigt at være opmærksom på og modtage den rette rådgivning om. Vi står til rådighed for at give dig råd på vejen mod opnåelse af dit mål, samt med at hjælpe dig til at få lagt en plan for, hvorledes dit mål opnås.

 

Du kan læse nærmere om, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde på vores hjemmeside: https://www.codexlaw.dk/kompetencer/landboret/

 

Du er velkommen til at ringe til os på telefon 75 72 41 00 til en uforpligtende drøftelse af, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi giver altid en kop kaffe og gode råd.

 


google map for free