Skip to the content

LU-pløjning

LU-pløjning er betegnelsen for den store og væsentlige del af konkurrencepløjning i LandboUngdom - man kunne kalde det almindelig konkurrencepløjning. 

LandboUngdom afholder hvert år DM i pløjning, hvor deltagerne har kvalificeret sig via regionale pløjestævner. 

Ved Danmarksmesterskabet kvalificerer vinderne sig til forskellige internationale pløjestævner. Danmarksmesteren for standard- og vendepløjning kvalificerer sig til Verdensmesterskabet i pløjning.

Bedste juniorpløjer i standard- og vendepløjning deltager i Nordisk Juniormesterskab. Hvis en af vinderne samtidigt bliver Danmarksmester, og derfor skal deltage i VM, bliver det nr. to i juniorrækken, der deltager i Nordisk Juniormesterskab.

Skulle samme juniorpløjer vinde to år i træk, vil den sidste billet til Nordisk Juniormesterskab gå til nummer to det forrige år. 

Det er de to pløjere, der får anden og tredje højeste samlede antal point, som deltager i Europamesterskabet for vendeplove. Melder en eller begge disse to fra, så spørger vi den næste. Det er pløjere i Top 6 point, som bliver tilbudt at komme til EM. Vi vurderer pladserne ud fra samlede point ved DM. Så det kan både være juniorer og seniorer, der kan blive tilbudt en plads.

Er du nysgerrig på pløjning, kan du her læse mere om den overordnede struktur for pløjning i LandboUngdom.

Den blå pløjepjece med praktiske info for pløjere til DM i pløjning2021