Skip to the content

Om traktortræk

Wrroooommmm, wrooooooommmmm..! Velkommen til traktortræk i LandboUngdom. Vi arrangerer hvert år mange traktortræk rundt omkring i landet, og vi glæder os til at se dig som tilskuer, dommer eller trækker. 

Hvad er traktortræk?

Traktortræk er en motorsport, hvor man i en traktor forsøger at trække en slæde så langt som muligt på en 100 meter lang bane. På slæden er monteret en tonstung vægt. Langsomt forøges modstanden mod jorden, og den bliver sværere at trække. Hvis det lykkes at få trukket slæden igennem hele banens 100 meter, opnår man et eftertragtet full pull og kommer videre til finalerunden.

Hvilke traktorer kan deltage?

Traktorerne er inddelt i to klasser, som bliver kaldt Standardklasse og Farmklasse.  Standardklasse er almindelige landbrugstraktorer. Farmklasse er lettere modificerede traktorer. Indenfor disse to klasser er traktorerne inddelt i vægtklasser.

Læs mere om, hvilke regler din traktor skal opfylde under traktortrækregler.

Hvem kan deltage i traktortræk?

For at deltage i traktortræk skal du have et medlemsskab af LandboUngdom og et gyldigt traktorkørekort.

Kan man komme og kigge?

JA! LandboUngdoms traktortræk er åbne for tilskuere, og vi vil blive rigtig glade, hvis du kigger forbi. Der er fede traktorer, sort røg og nok også en pølse og/eller en sodavand.

Man skal bare springe ud i det og skaffe sig det nødvendige grej. Nogle gange er det træls arbejde, men når det lykkes, er det fantastisk.

Mads Andersen, yngste deltager til DM 2018

Nyheder om traktortræk

Aflysning af DM i traktortræk 2020

DM i traktortræk skulle være afholdt den 5. september på Mors, men LandboUngdom har valgt at aflyse stævnet.

Flot fremmøde og god debat til traktortræk-årsmøde

87 traktortræk-entusiaster fra hele Danmark var søndag den 6. oktober mødt op til traktortræk-årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Video: Mød en af vinderne til DM i traktortræk

Kom med op i førersædet i en traktor til DM i Traktortræk. Vi fulgte Emil Ringberg fra Team El Diablo før og efter han snuppede 1. pladsen i Farmklasse 0 til lørdagens DM i Traktortræk i Brande.