6000 unge er med i LandboUngdom

For tredje år i træk opnår LandboUngdom stor medlemstilgang. Siden 2022 har fællesskabet for unge på landet vokset støt, og rammer i dag flere end 6000 medlemmer. 

Det er LandboUngdoms 47 lokalforeninger, der står bag de flere end 400 aktiviteter om året, der tilbydes medlemmerne. Og netop aktiviteterne er afgørende for medlemstilgangen.

En af de nytilkomne medlemmer i LandboUngdom er Benedicte Andersen, der til dagligt går i 3. g 

”Jeg blev medlem sammen med en veninde. Vi kigger på, hvad der er af aktiviteter i weekenderne, og så tager vi bare med til det, vi synes lyder sjovt. Det er godt at komme ud og møde en masse nye mennesker, opleve stemningen og det er bare hyggeligt,” siger Benedicte Andersen.

Medlemmerne bliver

”I LandboUngdom har vi fokus på diversitet og på at være en forening for forskellige typer medlemmer. Vi har sociale aktiviteter, der har fokus på fællesskab, faglige aktiviteter som understøtter udvikling af medlemmer, og vi engagerer os politisk, så vi sikrer at unge på landet har en stemme,” siger Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom og peger på en anden tendens:  

”Selvom der hele tiden kommer nye medlemmer til, har vi også mange som hænger ved år efter år. Fastholdelsen af medlemmer er lige så værdifuld som at nye kommer til,” siger Niels Skovgaard.

De fleste medlemmer tilslutter sig i 18-års alderen, og mange vælger at beholde medlemskabet langt op i 20’erne. En af de medlemmer der på tiende år fornyer sit medlemskab er 27-årige Morten Petersen fra Outrup, der til dagligt arbejder som mælkeproducent.

”Jeg synes der er nogle gode arrangementer og et godt sammenhold i LandboUngdom. Det er vigtigt, at der er nogen der tager initiativ til at der sker noget, og det vil jeg også gerne bakke op om,” siger Morten Petersen.

 

Forrige LandboUngdom er med på Folkemødet på Bornholm                

Annoncer

Kontaktoplysninger