martskursus

8 spændende kurser på Martskursus 2020

Udfyld tilmeldingen senest torsdag den 27. februar: Log ind og tilmeld dig

Den 7. marts 2020 inviterer LandboUngdom til det sjove, lærerige og traditionsrige Martskursus på Dalum Landbrugsskole.

På Martskurset har du mulighed for at:
• Vælge et spændende kursus, som passer til dine ønsker og behov
• Mødes med LandboUngdom’ere fra hele landet
• Udveksle erfaringer og få inspiration med hjem
• Få en spændende og lærerig dag på Dalum
• Feste sammen med de andre deltagere i skolens café

Se den trykte indbydelse til Martskursus.

De 8 kurser til Martskursus 2020:

Det vi taler om – ’præcisionsjordbrug’

Nu har du mulighed for at blive fagligt godt klædt på, når vi tager fat i et emne, som står højt på agendaen inden for landbruget, nemlig ’præcisionsjordbrug’. Hvad omfatter det, hvilke muligheder er der på nuværende tidspunkt, og hvordan ser fremtiden ud?

Datalogisk trækker emnet helt ned på jorden og giver dig praktiske råd, som giver landmanden fordele i hverdagen. Det kan i sidste ende have indvirkning på bundlinjen. Næsgaard MARKKORT og Næsgaard MOBILE er i centrum, når vi snakker gradueret tildeling i marken, ukrudtskamera, satellitbilleder i Atfarm
og meget mere.

Du får selv lov til have fingrene nede i programmet og prøve kræfter med udarbejdelse af et tildelingskort til sprøjten, gødesprederen eller såmaskinen, så medbring gerne din egen PC. Et bud på, hvordan fremtiden kan se ud og hvilke forskningsprojekter, der bl.a. er gang i, får du også med hjem.

Undervisere: Per Andersen, Birger Hartmann begge fra Datalogisk

Kurset er arrangeret i samarbejde med Datalogisk.

Lær mere om konkurrencepløjning

Vil du blive dygtigere til at pløje? Vi vil på dette kursus have fokus på konkurrencepløjning, hvor vi gennemgår bedømmelsesvejledningen og diskuterer billeder, der illustrerer, hvilke indstillingsredskaber på ploven, du skal bruge for at opnå de gode resultater. Alle kan være med, også selvom du ikke har deltaget i en pløjekonkurrence, men blot ønsker at blive god til at pløje.

Underviser: Rasmus Hindsgavl mfl. (Rasmus er selv aktiv pløjer)

Personlig fremtoning 2.0

Vi gentager succes’en fra sidste år. Indholdet vil dog være ændret, så nye kan være med, og tidligere deltagere vil få ny viden. På kurset får du tips til at forberede din personlige fremtoning. Vi kommer ind på fordomme, kropssprog, forskellene på kønnene og meget mere. Du vil blive klædt på til succes og få en
større sikkerhed i din personlige fremtoning. Det gælder om at give det bedst mulige førstegangsindtryk – det vil du lære på dette kursus.

Underviser: Marianne Skov Christensen, uddannet parterapeut

Video med mobilen – gør LU mere synlig

Du lærer at lave videoer med din smartphone. Vi ideudvikler, filmer og redigerer, så du kan lave lækre videoer, der er interessante for målgruppen og skaber værdi for dig og din lokalforening. Kurset vil også give dig mere viden om, hvordan I bruger Facebook og LU-appen til at promovere jeres aktiviteter.

Underviser: Mikkel Homann Carøe, kommunikationskonsulent
LandboUngdom

Planlægning af det gode arrangement

Vil du have mere kvalitet og mere struktur i planlægningen af foreningens arrangementer, både de store og små arrangementer, så er dette kursus noget for dig.

Vi sætter fokus på gode aftaler, spændende markedsføring, rekruttering og motivering af frivillige/hjælpere til arrangementet, og hvordan du får struktur på hele arrangementet. Medbring et arrangement, du skal planlægge. Når du går hjem, har du en klar opskrift på DIT gode arrangement. Uanset om du er ny eller erfaren planlægger, vil du få udbytte af kurset.

Underviser: Birgitte Vester og Lene Mouritsen, LandboUngdom

Bestyrelsens A-Z

Bestyrelsens A til Z er kurset til dig, der gerne vil blive bedre til den daglige drift af bestyrelsen, og som måske er ny i bestyrelsen. På dette kursus vil vi skabe overblik over de formelle krav til en bestyrelse. Herunder; vedtægter, generalforsamling, DUF-tilskud mv. Vi vil også arbejde med bestyrelsens roller og funktioner.

Vi kigger nærmere på rollerne: Formand, kasserer og sekretær. Vi kommer blandt andet rundt om: Hvad kræves der af en kasserer? Hvordan arbejder den gode sekretær? Hvad er formandens funktion? Afslutningsvis vil der blive introduret øvelser, som man kan tage med hjem, og bruge til at optimere det daglige bestyrelsesarbejde.

Underviser: Thorsten Hougaard, LandboUngdom,
samt frivillige bestyrelsesmedlemmer i LandboUngdom

Networking, samarbejde og vidensdeling – Mulighedernes legeplads

I løbet af dagen vil vi eksperimentere, udvide comfort zonen og begynde at Netværke i trygge rammer. Vi veksler mellem praktiske øvelser og teorier med fokus på først og fremmest at opdage og udvikle relationer i egne og nærmeste rækker. Både foreningslivet og din personlige udvikling er i fokus – og vi
vil lege med, hvordan vi får fællesskabet til at vokse.

Underviser: Stine Engelhardt Ibsen, LandboUngdom

Hvordan får man indflydelse som ungdomsorganisation?

Vil du gerne blive klogere på, hvordan du og din forening kan påvirke beslutningstagerne i jeres kommune, på Folketinget, blandt interessenter og samarbejdspartnere?

Gennem oplæg og praktiske øvelser vil vi inspirere hinanden til, hvordan vi selv kan være aktive i at bringe LandboUngdom i spil, som en naturlig og attraktiv ungdomsorganisation, der bliver hørt, set og lyttet til.

Du vil lære mere om de basale elementer i godt lobbyarbejde.

Underviser: Pernille Bruun Madsen, DUF/Red Barnet Ungdom og HC Trangbæk, LandboUngdom

Fest og overnatning

Vil du med til fest med de andre Martskursus deltagere? Efter Martskurset afholder Aktivitets- & kursusudvalget fest.

Festen starter med middag og fortsætter efterfølgende i skolens café. Bliver du og fester, vil der blive sørget for underholdning, overnatning og morgenmad. Det koster kun kr. 300,-.

Sådan kommer du med

Log ind og udfyld tilmeldingen senest torsdag den 27. februar: Log ind og tilmeld dig

Pris

Pris for deltagelse i Martskurset – uden aftenfest, overnatning og morgenmad: Kr. 1095,- inkl. moms.

Pris for deltagelse i Martskurset – med aftenfest, overnatning og morgenmad: Kr. 1395,- inkl. moms.

Med i prisen er forplejning, undervisning og eventuelle materialer.

Husk at aftale din deltagelse med bestyrelsen i din forening, da regningen for din deltagelse sendes til foreningen. Kassereren bør undersøge muligheden for tilskud fra kommunen.

Forrige Klimavenlig mad på menuen

Annoncer