LandboUngdom

“Bedre end at sidde derhjemme og gøre ingenting”

En sendemast ude af drift gav hakkende billeder hos modtageren. Men det ændrer ikke på, at oplevelsen var en succes for Viborg/Kjellerup LandboUngdom. Alternativet var jo at gøre ingenting…

Viborg/Kjellerup LandboUngdom besøgte sidst i januar maskinhallen hos landmand Lars Mogensen. I stedet for en masse gæster havde de frivillige arrangører medbragt en smartphone og masser af gåpåmod.

Gennem Facebook Live skulle alle interesserede have en rundvisning hos Lars Mogensen, der til daglig er viceforstander på Asmildkloster Landbrugsskole og en god ven af LandboUngdom. Landmanden havde til aftenens anledning fået ekstra grej i maskinhallen fra naboen og den lokale Case-forhandler.

De frivillige havde forberedt sig godt. Mikrofon var indkøbt, og to dage inden arrangementet var netforbindelsen hos Lars Mogensen blevet testet, og den bedste tele-udbyder blevet udpeget.

Desværre var den lokale sendemast sat ud af funktion den 27. januar om aftenen på grund af en teknisk opdatering. Sort uheld, der gav knas på forbindelsen, og brugerne foran skærmen fik ikke det optimale ud af arrangementet.

”Det er selvfølgelig vildt ærgerligt, og jeg er da rigtig træt af det. Men vi kunne ikke have forberedt os bedre. Havde vi vidst, at masten var ude af drift, kunne vi ’bare’ have optaget en video og lagt på Facebook efterfølgende, men vi kendte jo først til problemerne, da vi var i gang,” fortæller Jette Rasmussen, der var en af arrangørerne fra Viborg/Kjellerup LandboUngdom.

Meget bedre end ingenting

Trods de tekniske problemer er Jette Rasmussen glad for, at de kastede sig ud på dybt vand og inviterede til Facebook Live.

”Hvis vi ikke havde gjort noget, så havde vi jo bare sidder derhjemme i sofaen sådan en onsdag aften. Og så var det her jo meget bedre. Vi er en oplevelse rigere, og vi er glade for, vi gjorde noget,” siger Jette Rasmussen, der havde to andre LU’ere med til besøget hos Lars Mogensen.

”Vi har fået mod på mere og på at gøre det igen. Et normalt bedriftsbesøg er noget helt særligt socialt, men jeg synes, det her var en rigtig god erstatning.”

Landmand Lars Mogensen var glad for at have besøg af LU’ere og deres smartphone.

”Det er så fedt, at de unge tager initiativ – de kommer ud over rampen og forsøger noget. Der har været rigtig fin opmærksomhed om arrangementet før og efter, og de frivillige havde gjort, hvad de kunne teknisk. Så på den måde er det en succes,” siger Lars Mogensen.

Viborg/Kjellerup LandboUngdom er Danmarks største lokalforening og havde ved årsskiftet 278 medlemmer.

Forrige Unge landmænd fik online jura-oplæg

Annoncer

Kontaktoplysninger