VM i pløjning

Bjarne Nielsen vinder bronze ved VM i pløjning

VM i Kenya blev en succes for Danmark. Rutinerede Bjarne Nielsen tog tredjepladsen i standardplov, og debutanten Jesper Madsen fra Odder blev nummer ni i vendeplov.

Jorden i Kenya var meget tør, og selvom danskerne havde været i Kenya i næsten to uger op til VM for at træne, så drillede de uvante forhold undervejs. Men 60-årige Bjarne Nielsen viste sin rutine og blev nummer tre i stubjord og nummer fire i grønjord, hvilket altså gav en samlet bronzeplads.

”Jeg er meget tilfreds med at blive nummer tre efter 30 års pause. Så jeg er glad og veltilpas,” lyder det fra Bjarne Nielsen of bliver suppleret af sin landsmand.

”Jeg pløjede bedre i dag lørdag, end jeg gjorde fredag, så det er jeg glad for. Afslutningen drillede dog lidt, og de fleste bøvlede i den lidt tørre grønjord,” siger 34-årige Jesper Madsen, der blev nummer 10 fredag og nummer otte lørdag.

Bjarne Nielsen og Jesper Madsen kvalificerede sig til VM ved LandboUngdoms DM, og turen til Kenya er også støttet af LandboUngdom.

Et særligt forhold til VM og pløjning

Bjarne Nielsen har tidligere fået medaljer ved VM i pløjning. Men det var helt tilbage i 1983 og 1984, hvor han begge år vandt sølv.

Og hans helt særlige forhold til pløjning og VM bliver bekræftet af, at han og hans gård i Hjardemål ved Thisted var vært, da Danmark i 2015 afholdt VM.

Danmark har tidligere vundet guld ved VM, sidst i 2000 og 2001. Begge gange var det Henry Thegen og hans standardpløj, der sørgede for dansk triumf.

VM i standardplov blev i 2017 suverænt vundet af Gene Gruber fra USA, og i vendeplov var det ireren John Whelan, der var den klart bedst pløjer og tog VM-titlen.

Se alle resultater fra VM  

Læs om fredagens stubjordspløjning

pløjning
pløjning
Forrige Danske VM-pløjere klar til kenyansk folkefest

Annoncer

Kontaktoplysninger