LandboUngdom

Bornholmer ny formand for LandboUngdom

LandboUngdoms nye formand Thorbjørn Westh Koefoed er stolt over nu at stå i spidsen for den ungdomsorganisation, hans hjerte banker for.

Unge på landet har fået en ny frontfigur. 25-årige Thorbjørn Westh Koefoed blev på LandboUngdoms årsmøde den 7. april på Gråsten Landbrugsskole uden modkandidat valgt til posten som formand.

“Jeg er virkelig glad og stolt over nu at være formand for LandboUngdom. Mit hjerte banker virkelig for den her organisation, og jeg glæder mig helt vildt til nu at stå i spidsen for den,” siger Thorbjørn Westh Koefoed.

Thorbjørn afløser Peter Kock, der valgte ikke at genopstille, fordi han er blevet headhuntet til jobbet som forsøgsleder hos Agrolab A/S i Middelfart på Fyn.

LandboUngdom har det seneste år iværksat et strategisk arbejde, hvor organisationen

fokuserer på at få flere medlemmer ved blandt andet at udvikle lokalforeningerne, lave nogle fede events og være skarpere inden for kommunikation. 

“Jeg kommer ikke til at ændre på den retning, som LandboUngdom har. Vi er på vej et rigtig godt sted hen, og jeg mærker vildt meget positiv energi i vores organisation,” siger Thorbjørn Westh Koefoed.

Ikke langt fra Bornholm til resten af Danmark

Thorbjørn Westh Koefoed fortsætter med at være driftsleder for svineproduktionen på familiegården Langemyregaard på Bornholm, og hans formandskab vil være en deltidsstilling, hvor den nuværende formand Peter Kock var fuldtidsformand. Der vil i konstitutionen udpeges to næstformænd, som vil have flere arbejdsopgaver end tidligere.

Thorbjørn har overvejet konsekvensen af afstanden mellem ham og møderne og arrangementerne i resten af Danmark, og han er overbevist om, at det nok skal løse sig.

“Der er langt fra resten af Danmark til Bornholm, men heldigvis er der ikke så langt fra Bornholm til resten af Danmark. Og vi har jo også mulighed for at holde møder over Skype, som vi allerede gør i dag,” siger Thorbjørn Westh Koefoed. 

Velbesøgt årsmøde

LandboUngdoms årsmøde på Gråsten Landbrugsskole var velbesøgt med over 150 deltagere. De kunne opleve Mathias Hansen, Gerbrig Postma, Søren Fønsskov og Jes Kjærgaard blive valgt til LandboUngdoms ledelse, der også består af Esben Tanghus, Anders Bach.

Udover beretning, prisuddelinger og valghandlinger havde man i år som indspark udefra besøg af tv-vært og iværksætter Emil Thorup.

Han fortalte om udfordringerne og drømmene inden for iværksætteri, og hans pointer blev taget vel imod af LandboUngdoms medlemmer.

Fakta om Thorbjørn Westh Koefoed

Alder: 25 år

Job: Produktionsleder på familiegården Langemyregaard

Tid i LandboUngdom: 10 år

Uddannelse: Agrarøkonom fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og faglært fra Gråsten Landbrugsskole

LandboUngdoms ledelse med suppleanter:

LandboUngdom
Forrige Kåringer på Årsmødet: Her er vinderne

Annoncer

Kontaktoplysninger