pløjning

Dansk pløjer tog sin 5. bronzemedalje ved VM i USA

Konkurrencepløjeren Søren Korsgaard fra Holstebro rejser hjem fra VM i USA med en flot bronzemedalje i kufferten.

De fire VM-bronzemedaljer hjemme på gården ved Holstebro får selskab af endnu en af samme slags. 44-årige Søren Korsgaard blev nemlig samlet nummer tre i vendeplov ved VM i Minnesota, der blev afholdt fredag og lørdag.

LandboUngdom sender hvert år to pløjere til VM. Én i vendeplov, i år Søren Korsgaard, og én i standardplov, i år Martin Lindberg Velling. 

Det bedste resultat i USA stod Søren Korsgaard for, eftersom han var tredjebedst i fredagens stubjordspløjning og fjerde bedst i lørdagens grønjord. Pointene rakte til en samlet tredjeplads.

“Jeg er ovenud godt tilfreds, jeg kan ikke være andet. Jeg havde selvfølgelig et lille håb om at få en medalje af en anden karat, men jeg er meget glad for at komme på podiet,” fortæller Søren Korsgaard, der deltog i VM for 11. gang.

Ung dansker nummer fem

22-årige Martin Lindberg Velling fra Hobro blev samlet nummer fem, hvilket er seks pladser bedre, end da han sidste år debuterede ved VM i Tyskland.

“Jeg er nogenlunde tilfreds. Jeg var bedre end sidste år, men de allerbedste er bare svære at hamle op med,” fortæller Martin Lindberg Velling og forklarer videre om sin pløjning:

“Jeg laver nogle små fejl, og det er specielt inde i pløjefeltet. Sammenkast og afslutning går ok, men inde i pløjefeltet skal jeg have fundet min egen stil, hvis jeg skal blive endnu bedre. Jeg må hjem og træne.”

Danskerne beretter om et velorganiseret stævne og nogle meget gæstfri og hjælpsomme amerikanere. Det havde dog også sine udfordringer, at VM-stævnet var placeret på den anden side af Atlanterhavet.

“Vi måtte sende vores traktorer og plove med container mod Minnesota seks uger før stævnet, så vi kunne jo så ikke træne op til stævnet med vores eget udstyr hjemme i Danmark,” forklarer Søren Korsgaard.

Resultater fra VM i pløjning 2019:

Standardplov:
1: Andrew Mitchell Sr., Skotland

2: Eamonn Tracy, Irland

3: Gene Gruber, USA

Vendeplov:
1: Marco Angst, Schweiz

2: John Whelan, Irland

3: Søren Korsgaard, Danmark

Fakta:

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er verdensmester. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Billeder fra VM i USA

Forrige Danskere går efter medaljer til VM i pløjning i USA

Annoncer