pløjning

Dansker tæt på podiet til VM i pløjning

Der er skuffelse i den danske VM-lejr, efter Søren Korsgaard og hans vendeplov sluttede på en fjerdeplads til VM pløjning, der blev afholdt den 1. og 2. september i Tyskland. Debutanten Martin Lindberg Velling blev nummer 11 med sin standardplov.

Skal man være glad for at være blandt verdens bedste pløjere, eller skal man være skuffet over at have misset en VM-medalje? Danskeren Søren Korsgaard vælger det sidste, efter han blev nummer fire til VM i pløjning.

“Det er den værste placering, man kan få. Det er rigtig, rigtig ærgerligt,” fortæller Søren Korsgaard morgenen efter konkurrencen, der blev afholdt syd for Stuttgart.

“Jeg bliver nummer fire i stubjord, nummer fire i grønjord og nummer fire samlet. Altså i tre omgange så tæt på en medalje, så chancen var der jo virkelig. Og det er også derfor, det er så skuffende.”

Begge danskere havde kvalificeret sig til VM ved at vinde LandboUngdoms DM i 2017. DM 2018 afholdes den 26. og 27. oktober i Vendsyssel

Få fejl koster medaljen

Om sin pløjning fortæller Søren Korsgaard, at han overordnet set var glad for sin præstation, men nogle få fejl ærgrer ham.

“Jeg laver en fejl i afslutning i grønjord, og det koster mig nok en medalje. Og lørdag i stubjorden havde jeg problemer med at køre lige, så det er skuffende,” siger Søren Korsgaard, der nu skal hjem til Holstebro og fordøje sin ‘lige-ved-og-næsten-oplevelse’.

“Jeg er selvfølgelig stadig bidt af pløjning, men det er noget af en kamel at sluge. Jeg har virkelig brugt meget krudt og energi på pløjning i år og blandt andet taget fri fra arbejde for at træne, og så glipper det hele på målstregen. Jeg skal hjem og finde modet igen, for lige nu er det godt nok noget øv.”

Flot præstation af debutant

Den anden danske deltager var den kun 21-årige Martin Lindberg Velling, der med sin standardplov deltog i VM for første gang. Det store pløjetalent blev nummer otte i stubjord, nummer 12 i grønjord og fik dermed en samlet 11. plads, hvilket må betegnes som en succes. Selv er han dog ikke tilfreds.

“Jeg kunne godt have gjort det bedre, og små fejl bliver godt nok straffet hårdt af dommerne på det her niveau. Jeg må hjem og træner noget meget, så jeg kan blive bedre,” siger Martin Lindberg Velling fra Hobro.

“Det var en stor oplevelse at være med til et VM, og det har helt sikkert givet mod på mere pløjning.

Suveræne vindere

VM for vendplove blev vundet af nordireren Thomas Cochrane, der kører i en McComack-traktor med en Kverneland-plov, og i standardplov-konkurrencen var vinderen ireren Eamonn Tracey med sin Valtra-traktor og Kverneland-plov.

Begge pløjere blev suveræne vindere med langt ned til nummer to i stillingen.

I alt 53 pløjere stillede til start.

Billeder fra VM i pløjning – Søren med nummer 37 og rød traktor:

pløjning
pløjning
Forrige Se resultater fra DM i traktortræk

Annoncer

Kontaktoplysninger