Debatten om dyrevelfærd i landbruget skal være konstruktiv

I landbruget har vi produktionsdyr fremfor kæledyr. Men det betyder langt fra, at vi er ligeglad med dyrevelfærden – tværtimod! Jeg er selv uddannet landmand, og jeg synes, at radikale debattører ødelægger debatten om dyrevelfærd i Danmark.

Jeg spiser kød og elsker samtidigt de kalve, som jeg til passer på mit arbejde. Jeg er vild med deres nuttede øjne, måden de logrer med halen og kalder på, når man møder ind om morgenen, og den søde måde de sutter mine fingre på.

Så jeg fik et kæmpe chok, da jeg første gang på video så, at nogle, som jeg vil kalde radikale veganere, stormede ind på en af mine venners arbejdsplads for at protestere over dyrevelfærden i landbruget. I løbet af de seneste år er det noget, nogle radikale veganere bruger som redskab til at protestere.

Jeg blev først gal og bagefter ked af det. Jeg synes ikke, det er i orden at storme en arbejdsplads. Det er ikke kun respektløst over for mine venner og deres kolleger, men også skadeligt for dyrene, der bliver bange. Derudover er det også ødelæggende for den debat, vi skal have om, hvordan vi hele tiden arbejder med at forbedre dyrevelfærden i Danmark.

Der er ikke noget, vi som landmænd ønsker højere end at passe og pleje vores kalve. De er vores små guldklumper, ikke kun økonomisk men rent faktisk også mentalt. Det er ikke kun for virksomhedens skyld, at vi passer på dem. Vi vil vores dyr det bedste.

Det er naturligvis i orden ikke at være enig i den måde, vi holder dyr på eller at fravælge mælk og andre animalske produkter i kaffen, på havregrynene eller i kageopskriften. Jeg synes dog de stormende metoder skal lægges væk, så vi i stedet kan indgå i en konstruktiv dialog omkring dyrevelfærd i Danmark.

Vi vil hjertens gerne vise, hvordan dyrehold egentlig foregår i landbruget, og alle er mere end velkomne til at komme på besøg. Vi har to gange årligt åbne besøgsdage, hvor alle kan komme og se landbruget. Det er henholdsvis Økodag i april og Åbent Landbrug i september.

Om skribenten

Emilia Kortbech Gadebusch

Emilia Kortbech Gadebusch

  • Medlem af LandboUngdoms Politiske Udvalg
  • 23 år gammel
  • Faglært EUX-landmand med speciale i kvæg og økologi
  • Arbejder med daglig pasning i hestestald samt ugentlig malkning i kvægstald

Bloggen er udtryk for skribentens egen holdning.

Forrige Pløjestævne med sammenhold og hjælpsomhed

Annoncer

Kontaktoplysninger