LandboUngdom

Emma og Tenna er blevet bidt af konkurrencepløjning

De to veninder Emma og Tenna har kastet sig ud i disciplinen konkurrencepløjning, og de glæder sig helt vildt til at få debut til ét af LandboUngdoms pløjestævner. Og vise drengene, at piger også kan pløje.
 

Det startede som en joke, men nu er det blevet virkelighed. 18-årige Emma Kjærulf Kirketerp og 19-årige Tenna Heltborg er klar til at give sig i kast med konkurrencepløjning. De vil stille op med en vendeplov i teampløjning.

”Det bliver en pisse god oplevelse, vi glæder os helt vanvittigt. Vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” siger Tenna og bliver suppleret af veninden Emma.

”Vi kan begge to godt lide traktorer, og vi er også rimelig vilde med, når ting er præcise, og at tingene ser godt ud, så pløjning er jo helt perfekt for os. Og så er det noget, vi kan gøre sammen og hygge os.”

Fra parcelhus til pløjning

Hverken Emma eller Tenna er opvokset på et landbrug, de bor begge i parcelhus med deres familie. Alligevel er de fascinerede af traktorer og livet på landet. De tog grunduddannelsen på Morsø Landbrugsskole sammen, og det var også her, de fik øjnene op for konkurrencepløjning.

Landbrugsskolen deltog med et hold til DM i skolepløjning, og mens Emma var aktiv i pløjefeltet, var Tenna med i heppekoret på sidelinjen. De to veninder synes begge, det var rigtigt spændende, og de jokede om, at de da skulle stille op sammen til en rigtig konkurrence.

”Joken blev pludselig alvor, og det er vi simpelthen så glade for. Det bliver simpelthen så hyggeligt,” siger Tenna.

Får hjælp til at komme i gang

Hovedårsagen til at de to ”parcelhus-piger” har muligheden for at dyrke konkurrencepløjning hedder Bjarne Vestergaard. Bjarne var stævneleder for DM i pløjning i 2017 på Mors, og han hjalp pløjerne fra Morsø Landbrugsskole frem mod DM i skolepløjning. Det var i den forbindelse, at Tenna og Emma lærte Bjarne at kende.

”Vi er simpelthen så glade for, at Bjarne vil være vores træner. Vi har jo ikke ret meget erfaring med pløjning, og der er en masse, vi ikke ved noget om, så det er simpelthen så dejligt, at Bjarne vil lære os det,” siger Tenna.

Emma fortæller, at der også er meget praktisk, som Bjarne hjælper med.

”Vi har jo hverken traktor eller plov, og vi har intet sted at øve os. Men Bjarne har mange kontakter, og han hjælper os. Det er så fedt,” siger Emma.

Piger kan også pløje!

Piger er et meget sjældent syn i traktoren foran en plov til konkurrencer rundt om i Danmark. Det vil pigerne
fra Mors gerne ændre på.

”Mange af vores venner og familie synes, det er lidt sjovt, for de synes, det er lidt en drengeting. Og mange ved faktisk slet ikke, at man kan konkurrere inden for pløjning,” siger Emma. I det hele taget vil pigerne gerne ændre på folks holdning til kvinder og traktorer.

”Det er en stereotyp om, at det er manden, der kører traktoren, og det synes jeg er forkert. Ved at stille op vil vi gerne vise alle drenge, at piger også kan køre traktor,” siger Tenna.

Synes du også, konkurrencepløjning lyder spændende? LandboUngdom har indført nye regler for farm-klassen, der gør det lettere for nye at komme ind i sporten. Find et stævne for dig lige her.

Forrige Herning er vært for DM i traktortræk

Annoncer

Kontaktoplysninger