LandboUngdom

En aften med banditter og motorcykler

Med lyden af sirener et sted i baggrunden er stemningen sat, da politigården i Aarhus en december-aften åbner dørene for Odder-Skanderborg LandboUngdom og giver dem en unik indsigt i Østjyllands Politi.

Klokken er 19.00 og 15 LU-medlemmer melder sig i politigårdens ankomsthal. Her møder de vicepolitiinspektør Kristian Juliussen, der bruger de næste par timer sammen med medlemmerne på at gøre dem klogere på politiet i Østjylland, og giver dem en guidet tur rundt på Aarhus Hovedpolitistation.

Kristians livlige fortællinger om efterforskning, banditter og udrykningskørsel får gentagende gange flere af medlemmerne til trække på smilebåndet og spærre øjnene op.

Magnus Melgaard, en af de deltagende, er også tilfreds med aftenens arrangement.

”Når man kører forbi, så tænker man jo egentlig lidt, at det bare er nogle skiderikker, dem der er derinde, og at de jo bare vil have fat i os. Men sådan er det ikke, det er jo slet ikke sådan det er. Det er jo for at beskytte os og passe på os. og ret skal jo være ret. Så jeg synes, det er spændende at komme ind og se, hvad de laver inde bagved,” fortæller Magnus Melgaard.

Patruljevogne og blå blink 

Der er julelys i øjnene, og højdepunktet for fremvisningen er ikke til at tage fejl af, da LU-medlemmerne afslutningsvist bliver ledt ned til politigårdens garage.

Patruljevogne, politimotorcykler og en enkelt indsatsledervogn er et syn, der får medlemmerne til at stå og betragte med stor begejstring. At arrangementet netop afviger fra mere almindelige LU-begivenheder er Magnus Melgaard også stor fan af.

”Det, at det ikke bare var, at vi skulle ud og kigge på en eller anden maskinstation eller nogle traktorer. Det gør vi til daglig, så det er slet ikke en nødvendighed jo.”

Et par af LU-medlemmerne kan heller ikke dy sig for at stille vicepolitiinspektøren spørgsmål som for eksempel, hvor køretøjerne bliver tanket henne, og hvor hurtigt det er muligt at køre til Randers, når politimotorcyklerne kører stærkest. Det tager i øvrigt lidt over et kvarter.

Et anderledes arrangement

Om valget af politistationen i Aarhus som destination for arrangementet forklarer arrangøren Daniel Kreutzfeldt Rasmussen, formand for Odder-Skanderborg LandboUngdom:

”Det skulle være noget anderledes noget. Noget specifikt. Det var målet, at vi skulle prøve at tiltrække nogen, der måske ikke altid lige synes, at det skulle være landbrugsfagligt og derfor prøve at favne de medlemmer, der ikke arbejder primært i landbrug,” siger Daniel Kreutzfeldt Rasmussen og fortsætter

”Så tænkte vi, at så var det her måske lidt noget andet, og så håber jeg da, at der har været nogen, der syntes, at det har været spændende i hvert fald.”

Arrangementet var gratis for LU-medlemmer og kostede 50 kroner for ikke medlemmer.

Billeder fra politistationen

Forrige LandboUngdom satte sit præg på Økologikongres

Annoncer