En aften med snak, grill og godt grej

Gårdbesøg på Flemstoftegård 

Ved Fuglebjerg på Vestsjælland, ligger gården Flemstoftegård. Lige netop her havde Sydøstsjællands LandboUngdom og Midt- og Veststjællands LandboUngdom slået sig sammen for at afholde gårdbesøg. 

Der var mødt ca. 100 mennesker op en onsdag aften sidst i maj, for at mødes over deres alles fælles interesse, nemlig maskiner og landbrug. Der blev søgt hen i det snart færdigbyggede maskinhus til samling, hvor alle kunne hilse på både bekendte og nye mennesker. 

Aftenen startede ud med en introduktion af bedriften af Lars Andersen, som fortalte om hvordan de driver landbrugsvirksomhed. Lars Andersen driver landbruget på Flemstoftegård på 4. generation. I alt består landbruget af 2500 ha korn, specialafgrøder og en større produktion af slagtegrise. 

Der var også gode spørgsmål og betragtninger til Lars omkring fremtiden i landbrug, og tanker om hvordan så stort et landbrug skal tilpasse sig fremtiden. 

Efter introduktionen, var der fri leg til at gå rundt på bedriften og undersøge “grejet” og sparke dæk. Traktorerne var udstillet på rad og række i gårdspladsen, som også var gjort pæne og klare, inden de ca. 100 deltagere skulle beskue bestanden. 

Fedt at komme ud

For mange er der noget helt særligt over at komme ud og se andres “grej” og måske blive inspireret. 

“Det er fedt at komme ud og se noget der er anderledes end det man kender hjemmefra og ser hvad der er af forskellige ting og måder de gør det på, og også det med at der bliver snakket lidt inden man går ud og kigger, så kan man jo lige se hvad det er de bruger af forskelligt grej,” siger Anders på 18 år, der synes det er fedt med de mange gårdbesøg, som LandboUngdom arrangerer. 

Det var ikke kun fra Sjælland at medlemmer af LandboUngdom var mødt op, men også elever fra Dalum Landbrugsskole, havde taget køreturen for at komme ud og kigge på landbruget ved Fuglebjerg. 

Én af dem er Katrine, der ellers også ved siden af sidder i bestyrelsen i Sønderjylland Nords LandboUngdom. 

“Jeg er taget med for hyggens skyld, jeg synes det er hyggeligt at være på gårdbesøg”.

“Jeg synes der er et rigtig godt fællesskab, fordi man er sammen med andre unge mennesker, som har den samme interesse som én selv, eller man kan i hvert fald finde nogen med samme interesse som én selv og har en forståelse for det erhverv vi nu engang er i, derfor kom jeg senere i bestyrelsen i min LU for at hjælpe med at lave nogle af de her gode arrangementer til andre medlemmer.”

Når man lige så stille havde været rundt og kigge på bedriften, sparket de dæk man skulle og hilst på de andre deltagere til gårdbesøget, kunne man se frem til at sætte tænderne i en grillet pølse og få noget koldt at drikke, mens snakken fortsatte.

For det gode ved arrangementet, der udgør gårdbesøget er at både det sociale og faglige kan kombineres. 

“Vi er kommet til gårdbesøg her, for at komme og kigge på noget grej og for at se hvordan landbruget bliver drevet og drikke nogle øl og spise nogle pølser.” Så vi kommer både for det sociale og faglige”

Det mener Magnus på 17 år, der synes det var endnu et fedt arrangement som LandboUngdom stod for.

Forrige Folkemødet – dialogernes samlingspunkt  

Annoncer

Kontaktoplysninger