Det bliver et forrygende EM/DM-pløjestævne til oktober

Når Danmarksmesterskabet og Europamesterskabet skal afvikles til efteråret, bliver det på dansk jord. Og dette års pløjevært Kristian Boel Kjær Østergaard tog imod med åbne arme, da LandboUngdom og Mart Bakker, generalsekretær for European Ploughing Federation (EPF) først på året var på besøg for at besigtige arealer og faciliteter på Mariesminde Landbrug i Jebjerg.  

Formand for Landspløjeudvalget i Landboungdom, Hugo Kudsk, kunne stolt tage imod Mart Bakker, der havde taget turen fra det nordlige Holland, for ved selvsyn at se arealerne og sikre den formelle underskrift på Danmarks værtskab. Alt dette for at sikre de bedste betingelser, når pløjere fra hele Europa skal kæmpe om podiepladser ved Europamesterskabet.

”Det er altid en ære at kunne være vært, når disse traditionsrige konkurrencer afvikles år efter år. Og det er en særlig glæde, når vi kan kombinere engagementet fra værtsregionen, Region Viborg, med så fine rammer som Mariesminde Landbrug stiller til rådighed. Så vi glæder os bare ekstra meget til at tage imod pløjere og tilskuere til oktober,” siger Hugo Kudsk, der sidder med i den koordinerende gruppe.

”Både arealer, pløjevært og organiseringen af hele arrangementet står så flot, og arrangementet er efter min bedste overbevisning i trygge hænder. Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse for de europæiske pløjere, og tilskuerne kan også se frem til to fantastiske konkurrencedage her i Jebjerg,” siger Mart Bakker, generalsekretær for EPF.

Med til besigtigelsen var også den flerfoldige danske mester i vendeplov, Søren Korsgaard, der i sin rolle som EPF-repræsentant og rådgiver for arrangørgruppen trækker på mange års erfaring fra adskillige DM, EM og VM-stævner. Han siger om udsigten til det forestående stævne i Danmark: ”Selvom det ikke er første gang vi skal være værter ved EM, så er det altid noget særligt. De arealer og faciliteter Mariesminde Landbrug stiller til rådighed, er noget af det flotteste jeg har set i mine mange år i sporten. Så hvis bare vejret viser sig fra samme gavmilde side til oktober, så har både pløjere og publikum virkeligt noget at glæde sig til.”

Også de to danske pløjere, Jesper Ilsøe Madsen og Flemming Thorsager var til stede, og fik ved selvsyn set de jorder, de skal forsvare de danske nationalfarver på den 20. og 21. oktober. Begge pløjere udtrykte stor tilfredshed med både arealer og de rammer, der er skabt om arrangementet.

”Det er helt formidable forhold vi i dag har kunnet besigtige. Jeg glæder mig allerede,” siger Jesper Ilsøe Madsen, der har deltaget ved både EM og VM for vendeplov flere gange. For Flemming Thorsager, hvis navn pløjekyndige danskere helt sikkert genkender, er det imidlertid hans blot andet stævne med vendeplov. Efter en vellykket debut ved DM i 2022, sikrede han sig en adgangsgivende 3. plads, og han siger: ”Det bliver en stor oplevelse at få lov til at konkurrere på hjemmebane i så flotte omgivelser. Ikke bare er jorder og rammer tæt på optimale. Det faktum at indkvarteringen for de deltagende pløjere ligger blot 300m gang fra garagerne er helt uhørt flot klaret af organisationen bag arrangementet.”

Det Flemming refererer til er, at de deltagende udenlandske pløjere får stillet værelser til rådighed under opholdet, og dette sker i samarbejde med Salling Efterskole, hvor forstander Henrik Nyby også har rakt en hjælpende hånd ud. Efterskolen medvirker således til at huse de konkurrerende pløjere ved både EM og DM.

Forrige Veteranerne sætter erfaringen i spil ved DM i pløjning 2022 og glæder sig til EM

Annoncer

Kontaktoplysninger