pløjning

Far og søn triumferer til DM i pløjning

Junior Martin Lindberg på bare 20 år blev samlet vinder af DM i pløjning for standardplove.

Både junior- og seniorrækken i standardpløjning blev vundet af personer med efternavnet Lindberg, da LandboUngdom arrangerede DM i pløjning på Mors. Og faktisk var det sønnen Martin, der klarede sig allerbedst og dermed skal repræsentere Danmark ved næste års VM i Tyskland.

”Jeg er rigtig glad for at have vundet. Pløjning er en livsstil for mig, og det bliver noget af en oplevelse at komme til VM,” siger Martin Lindberg Velling, der kun møder anerkendelse fra de rutinerede pløjere, som han besejrede til DM på Mors.

”Jeg har virkelig kæmpet og trænet meget for at nå op på det høje niveau, de andre har. Og det ved de andre godt, så det giver også noget respekt.”

Faderen Peter Lindberg Nielsen blev vinder af seniorklassen og nummer to samlet. Martin fik 226,5 point, og Peter fik 211 point.  

”Vi vil alle sammen vinde, og det vil min far selvfølgelig også, men han er glad nok. Vi snakker meget om tingene og hjælper hinanden, når vi træner,” siger Martin Lindberg.

20-årige Martin Lindberg Velling fra Hobro er tidligere nordisk juniormester i pløjning og arbejder til dagligt som traktormekaniker for Lyngfeldt.

50 frivillige sørgede for flot arrangement

DM i pløjning blev afholdt på gården Peterslund, der ligger på den sydlige del af Mors, og pløjefelterne var placeret smukt mellem kysten og den opvarmede maskinhal, der blev brugt som plovkro.

LandboUngdom Region Viborg var arrangører, og 50 frivillige kæmpede i tiden op til og under stævnet for, at alt bare skulle spille. Og det gjorde det.

”Alle frivillige har bare gjort det hammer godt, og alt i alt har det været et fantastisk arrangement. Vejret har desværre ikke været det allerbedste for tilskuerne, men for pløjerne har det været rigtig gode forhold, og der er blevet leveret noget rigtig flot pløjnings,” siger stævneleder Bjarne Vestergaard.

Mange glade vindere

Det var ikke kun i standardplov, at der blev konkurreret. Tværtimod blev der uddelt masser af medaljer til DM i pløjning.

I seniorernes konkurrence med vendeplov tog Søren Korsgaard sejren foran Søren Svenningsen. Jesper Madsen, der i december skal deltage i VM i Kenya, blev nummer tre. Jens Jensen blev juniormester med vendeplov, og Anders Mortensen vandt farmklassen.

Til DM i pløjning konkurrerede importører og forhandlere til Fabriks DM, og her var det MO Implements A/S, der tog sejren med deres Maschio-plov.

Veteranerne deltog også i DM med deres historiske udstyr, og her var der sejre til Claus Bech (bugseret), Uffe Mortensen (classic), Niels Kr. Esbensen (FF Lift) og Leo Jensen (1-furet).

Se alle resultater fra DM i pløjning: Resultater

Og læs meget mere om DM i pløjning på dmplov.dk.

Forrige Publikum bliver forkælet til DM i pløjning

Annoncer

Kontaktoplysninger