DM i pløjning

Favoritterne sad tungt på tronen til DM i pløjning

Året 2020 har langt fra været som 2019. Corona-pandemien har trukket en dyne ned over verden, og også DM i pløjning har været ramt af både restriktioner og bekymringer for en eventuel aflysning. 

Men noget er stadig, som det var i 2019. Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling er nemlig stadig de to bedste pløjere i Danmark. Det beviste de lørdag den 10. oktober, da de begge genvandt DM-titlen i henholdsvis vendeplov og standardplov.

DM-stævnet blev grundet corona-restriktioner afholdt på én dag og uden tilskuere. Region Aarhus LandboUngdom var arrangører på Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus.

Glade vindere ser frem mod VM

Søren Korsgaard fra Holstebro og Martin Lindberg Velling fra Hobro er begge meget seriøse konkurrence-pløjere, og de var da også begge favoritter før lørdagens konkurrence. 

“Det gik sådan nogenlunde, det var en god stabil præstation. Heldigvis var det nok til at vinde,” fortæller 23-årige Martin Lindberg Velling.

Søren Korsgaard fortæller:

“Jeg er rigtig glad for at vinde. Det var en skøn grønjord at pløje i, det var som guf. Jeg havde monteret nogle nye brystplader, og de gjorde, at furen blev rigtig rund og flot. Jeg tror, det var derfor, jeg vandt.”

Nu gælder det for begge pløjere om at rette fokus på VM. VM i Rusland 2020 er blevet rykket til starten af pløjesæsonen næste år i juni.

“Jeg håber virkelig VM bliver til noget, for det kunne være en stor oplevelse at komme til Rusland. Jeg har været mange steder med pløjning men aldrig i Rusland,” siger Søren Korsgaard og bliver suppleret af Martin Lindberg Velling:

“Jeg har det faktisk meget bedre, når jeg pløjer til VM eller andre internationale stævner. Så kan jeg meget bedre slappe af, for til DM kan jeg godt føle, at jeg har mere at miste end at vinde. Så jeg ser meget frem til, at vi forhåbentlig kan komme til VM næste år.”

Til DM i pløjning er der også en ungdomsklasse. Her vandt Christoffer Dam i vendeplov og Jacob Neimann i standardplov. Nis Geertsen vandt landbrugsklassen, der er for mere almindelige traktorer, der i princippet kan komme direkte fra marken. 

Se billeder af de bedste pløjere

Forrige Bygholm Landbrugsskole genvinder skole-DM i pløjning

Annoncer