Formand takker af: De største oplevelser i LU

Årsmødet lørdag den 26. september er sidste dag for Thorbjørn Koefoed som formand for LandboUngdom. Den bornholmske svinebonde har efter 2,5 år på posten valgt ikke at genopstille, hans fokus vil fremover være på at drifte, udvikle og senere overtage familiegården Langemyregaard.

Landboungdom.dk har stillet Thorbjørn 5 spørgsmål om tiden som formand for organisationen.

Hvad har været den vigtigste opgave for dig som formand for LandboUngdom?

“At lede LandboUngdom videre på den gode vej, vi har været på i forhold til vores strategi og samtidig binde os mere sammen på tværs af landsdelene. Jeg har også arbejdet for at bibeholde de gode netværk LandboUngdom har både i Danmark, i norden og resten af Europa. Jeg har været med til at stifte NYFA (Nordic Young Farmers Association) og arbejdet meget i European Council of Young Farmers (CEJA). Men hovedkernen har været at føre LandboUngdom videre i strategien med et budget i balance.”

Hvad har været den største oplevelse for dig som formand for LandboUngdom?

“Jeg vil faktisk sige, at det har været den seneste tid med corona. Det har været fantastisk at mærke, at vi i en forening, som kredser så meget om det sociale, alligevel kan udvikle os, selvom vi ikke må være sammen. Det har været fantastisk at mærke, hvordan medlemmer bakker op om foreningen, selvom vi er i en svær tid. Og mærke, hvordan frivillige gør alt, der er muligt for at afholde arrangementer. Jeg har virkelig mærket det sammenhold, som jeg forelskede mig i ved LandboUngdom.”

Hvad tager du med dig videre i livet og i din karriere fra tiden som LU-formand?

“Det vigtigste er det kæmpe netværk, som jeg har fået. Og så har jeg lært, hvordan det er at lede en organisation og en forretningsdel i et demokrati. Jeg har fået stor erfaring med at få folk til at samarbejde trods forskellige holdninger og ideer, og det kan jeg i den grad bruge, når jeg på sigt skal drive en virksomhed.”

Hvordan er temperaturen i LandboUngdom lige nu – hvordan går det?

“Det går rigtig godt. Trods corona og manglede aktiviteter er vi virkelig på rette vej. Vi har en klar retning for, hvad LandboUngdom gerne vil. Så jeg vil sige, at temperaturen er høj. Vi har en økonomi, der er god. Vi har taget beslutninger, der virker. Vores medlemstal er steget. Så jeg går herfra med god samvittighed og en god mavefornemmelse og tro på LandboUngdom. Nu skal nye kræfter til, og jeg er helt tryg ved det LandboUngdom, jeg forlader.”

Hvor ser du gerne LandboUngdom være om 10 år?

“Så er LandboUngdom det stærkeste talerør for unge på landet med 6.000 medlemmer. Vi er en organisation, som alle husker at spørge, når det omhandler unges liv på landet.”

Forrige Styr på detaljer til DM i pløjning

Annoncer

Kontaktoplysninger