LandboUngdom

Kasserer i LU: En erfaring, man ikke får andre steder


Frederik Grubbe har lært meget af at være kasserer i LU

Hvad gør man, når man står i en uvant situation, hvor det hele sejler, og man ikke aner, hvad man skal gøre? Det spørgsmål stillede 21-årige Frederik Grubbe fra Østfyns LU sig selv, da han for et år siden overtog kassererposten i lokalforeningen Østfyns LU.

Han overtog netop posten med henblik på at få nye erfaringer – blandt andet inden for økonomi. Erfaringer, som han håbede på, han kunne få lov til at bruge i sit ’rigtige arbejde’ inden for landbruget.

”Jeg syntes, det var en billig erfaring at få, at komme til at arbejde med bogføring, regnskab, økonomi. Man får at se, hvad pengene blev brugt til, og hvordan vi klarer os. I landbrugserhvervet skal man op og have en lederstilling, før man får den her indsigt,” siger Frederik Grubbe.

Problemer med foreningens regnskab

Efter to år med skiftende bestyrelsesmedlemmer som kasserer, var der opstået rod både i foreningens budgetter og regnskaber. Foreningen var desuden registreret som en almindelig i stedet for frivillig forening hos SKAT, hvilket førte til, at de skulle indberette moms og fik dyre afgifter.

Frederik Grubbe gik derfor straks i gang med at arbejde på at få foreningen registreret som frivillig. Men det var ikke helt så nemt, som han troede. Det betød blandt andet, at han måtte lave dusinvis af opkald til både SKAT og Erhvervsstyrelsen.

”Jeg måtte ringe rundt og finde ud af, hvem jeg skulle snakke med. Der var blandt andet problemer med foreningens digitale signatur. Men vi fandt i sidste ende ud af det, selv det krævede en del arbejde,” siger Frederik Grubbe.

”Hele arbejdet med at have kontakt med SKAT og Erhvervsstyrelsen for at få ændret det, har været meningsfuldt og spændende. Til tider løb man selvfølgelig panden mod muren, men det har været super lærerigt – og heldigvis har jeg haft Pia Westergaard, som er LU-konsulent, til at hjælpe mig.”

Håber på at arbejde med økonomi i fremtiden

Frederik Grubbe er sikker på, at erfaringen fra arbejdet i Østfyns LU kommer til at hjælpe ham fremadrettet. Han ved nu, hvordan et regnskab skal se ud, og hvem man skal have fat i, når det brænder på.

”Jeg har lært, hvordan man holder et økonomisk overblik i en forening. Noget helt så lavpraktisk som bogføring, og hvordan man laver et flot regnskab. Hvordan fungerer Erhvervsstyrelsen og SKAT, og hvem skal man ringe til i hvilken situation?” siger Frederik Grubbe.

”Det kommer til at hjælpe mig meget fremadrettet, for nu ved jeg, hvordan et regnskab skal opbygges. Jeg har fået snust til økonomi, og hvad arbejdet med økonomi indebærer. Det har givet mig en god fornemmelse af erhvervet, og det er en god ting at skrive på CV’et,” tilføjer han.

Opfordrer andre til at tage posten som kasserer

Frederik Grubbe fortæller, at de lærepenge, man får som kasserer i LandboUngdom, får man ikke andre steder. Og det er især en erfaring man kan bruge, uanset hvilke ambitioner man har. For regnskabsevnerne kan man bruge i hvilken som helst branche – dertil også i privatøkonomien.

”Et regnskab og bogføring er det samme, uanset om det er landbrug eller ej. Vi har bare brugt et excelark. Man kan bruge erfaringen, uanset om man er i landbruget eller ej. Man lære, hvordan man lægger budgettet, og hvor hurtigt pengene rent faktisk kan forsvinde,” siger han.

Han opfordrer derfor alle LU’ere, som sidder i en lokalforening – enten som bestyrelsesmedlem eller som medlem, der overvejer at blive en del af bestyrelsen – at stille op til posten. Uanset om man har erfaring eller ej.

LandboUngdom giver dig her 6 gode grunde til at blive kassserer:

  1. Erfaring med at håndtere regnskaber og økonomi
  2. En stor indsigt i love og regler i erhvervslivet
  3. En forståelse for drift og ansvar i en forening
  4. En ekstra ting at sætte på CV’et
  5. Et godt udgangspunkt, når du skal søge læreplads eller fast stilling
  6. Altid hjælp at hente hos LandboUngdoms konsulenter, hvis der er noget, man er i tvivl om

Derfor skal du være medlem

Forrige LU-pløjere tog på studietur

Annoncer

Kontaktoplysninger