LandboUngdom

LandboUngdom indgår samarbejde med Viking

Kvægavlsforeningen VikingDanmark og LandboUngdom er gået sammen i et nyt samarbejde om at yde rådgivning og lave spændende arrangementer for unge landmænd i hele Danmark.

Samarbejdet skal blandt andet være med til at øge medlemmernes viden og interesse for kvægavl og reproduktion. Som led i aftalen vil VikingDanmark årligt afholde 10-15 arrangementer sammen med LandboUngdom med fokus på inseminering og kvægavl rundt omkring i landet.

Her vil virksomheden stille sine inseminører og rådgivere til rådighed, som sammen med LandboUngdoms lokalafdelinger vil besøge gårde og lave andre relevante aktiviteter.

Vækker glæde hos LU

Hos LandboUngdoms landsledelse vækker det nye samarbejde stor glæde. Her håber man på, at det nye samarbejde kan være med til at bringe større faglighed ind i organisationens store udbud af arrangementer.

”Vi håber, at det kommer til at give vores medlemmer et større fagligt indblik i reproduktion og kvægavl. At vi i højere grad kommer ud til de unge kvægnørder og nogle af de ældre, der søger mere læring i LandboUngdom,” siger Gerbrig Postma fra LandboUngdoms landsledelse.

”Vi har altid kunnet spørge Viking til råds, men det gør tingene lettere, at vi får et tættere samarbejde. Forhåbentligt giver det alle unge landmænd et større indblik i, hvem Viking er, og hvad organisationen tilbyder for vores medlemmer,” fortsætter hun.

Win-win

Hos VikingDanmark er man stærkt tilfredse med det nye samarbejde. Foreningen håber på at skabe et større netværk af unge mennesker sammen med LandboUngdom og klæde dem på til en fremtid inden for kvægproduktion. Noget, der kommer begge organisationer til gavn.

”Vi ser frem til at få udbredt kendskabet til det, som Viking står for. Vi har ikke samme ungdomsnetværk som LandboUngdom har, og omvendt ønsker LandboUngdom mere faglighed. Det er en fordel for begge parter,” siger Lisbet Holm, der er rådgivningschef hos VikingDanmark.

Det er ikke første gang, at VikingDanmark er i kontakt med LandboUngdom. Foreningen har længe samarbejdet med LandboUngdoms lokalforeninger i forhold til sponsorater og aktiviteter. Det var derfor åbenlyst, at samarbejdet skulle udvides til noget større.

”Det nye samarbejde har været undervejs i længere tid. Vi kontaktede LandboUngdom, fordi vi oplevede, at mange af lokalforeningerne spurgte os om at støtte arrangementer og lignende, hvorfor vi kom på idéen at afholde nogle aktiviteter i samarbejde med LandboUngdom,” siger hun.

LandboUngdom og VikingDanmark forventer, at første arrangement afholdes i december, hvorefter samarbejdet for alvor påbegyndes i det nye år.

Arrangementerne vil være landsdækkende og for alle LandboUngdoms medlemmer, uanset om de arbejder med kvæg eller ej.

Fakta om VikingDanmark: VikingDanmark er blandt verdens største og førende landmandsejede kvægavlsforeninger. VikingDanmark leverer sæd til inseminering og yder rådgivningsservice.

Forrige LUKSUS-kursus: Ny viden og nye venner

Annoncer

Kontaktoplysninger