LandboUngdom

Lisa på LUKSUS: Fik nye værktøjer og bekendtskaber

LU’s populære LUKSUS-kursus havde 22 aktive LU-medlemmer under kærlig behandling.

Overskriften på LUKSUS-kurset, der blev afholdt i november, var ’Bliv en god kommunikator og en god leder’.

“Vores mål var at give deltagerne mod til at stille sig op på ølkassen, og give en besked eller endda en kort fremlæggelse. Det har stort set alle mennesker meget svært ved, men det kan læres, og det gjorde vi på LUKSUS-kursus i år,” fortæller Thorsten Hougaard, LandboUngdom-konsulent, som sammen med HC Trangbæk havde sørget for indholdet.

Som aktiv i LU har man ofte brug for at byde velkommen til et arrangement, holde en tale til f.eks. generalforsamlingen eller blot blive bedre til at få sit budskab ud, så alle kan forstå det.

Lisa vil samarbejde på tværs

Lisa Poulsen fra Horsens LandboUngdom er en af deltagerne, som var med på LUKSUS-kursus, 

“Det jeg fik ud af LUKSUS kurset, var, at jeg fik nogle værktøjer, som jeg synes, vi kan bruge i bestyrelsen, og samtidig fik jeg nogle nye bekendtskaber,” fortæller Lisa Poulsen og fortsætter:

“Jeg synes, det var rigtig godt, at vi skulle blandes med folk fra andre regioner og foreninger, så man ikke kun sad sammen med dem, man kender i forvejen. Mit ønske og håb for LU er, at vi får et tættere samarbejde på tværs af regionerne. På den måde kan vi hjælpe hinanden på tværs landet.”

Modige medlemmer

Lisa og de andre deltagere blev kastet ud i øvelser, som gav dem redskaber til at turde stille sig op foran en forsamling.

Det andet vigtige emne på kurset i år var undervisning i, hvordan man udvikler sine lederegenskaber.

“Som ung er det ikke altid let at være leder. Derfor gav vi deltagerne nogle forskellige ledelsesværktøjer, der skulle hjælpe dem til at blive bedre til få alle med, uddelegere opgaver og bevare gejsten og motivationen både hos sig selv og sine venner i foreningen,” forklarer HC Trangbæk.

Deltagere forlangte en dag mere

Som noget helt nyt, så bliver LUKSUS-kurset fulgt op af en opfølgningsdag i januar.

“Det var deltagernes ide at mødes igen. De syntes, at det kunne være fedt, hvis vi mødtes en dag i januar, og delte vores erfaringer. Det er en fremragende ide, og derfor satte vi straks arbejdet i gang med at få arrangeret opfølgningsdagen,” siger HC Trangbæk.

Deltagerne fra LUKSUS-kursus 2016 og 2017 mødes altså igen den 13. januar denne gang på Dalum Landbrugsskole i Odense. Her vil man få mulighed for at fortælle, hvordan man har brugt de ting, man lærte på LUKSUS-kurset og erfaringsudveksle.

Lisa fra Horsens skal også med til opfølgningsdagen.

Jeg glæder mig til opfølgningsdagen, og til at høre om nogle af de andre har fået indført de ting, vi lærte, og især arbejde på at få et stærkere samarbejde mellem LU foreningerne.” 

Luksus at blive klogere

LUKSUS står for Ledelse, Udfordring, Kommunikation, Samarbejde, Udvikling og Sjov, og kurset er for nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer i LandboUngdom.

Næste LUKSUS-kursus afholdes i november 2018, hold øje på lu.dk/kurser Men kan du ikke vente så længe, så glæd dig til Marts-kursus lørdag den 3. marts på Dalum Landbrugsskole.

Forrige Økologi-kongres: Er du økologisk eller konventionel landmand?

Annoncer

Kontaktoplysninger