Bliv medlem af LandboUngdom

LU’ere lærte hinanden at kende på en helt ny måde

Hvor godt kender vi egentlig os selv? På LandboUngdoms LUKSUS-kursus den 2. og 3. november blev deltagerne bragt i situationer, hvor de måtte grave dybt og finde frem til, hvem de egentlig selv er. For jo bedre man er til at arbejde med sig selv, jo bedre er man til arbejde med andre.

De 16 deltagere blev blandt andet tildelt en personprofil og skulle ud fra den snakke om, hvordan man var den bedste udgave af sig selv i bestyrelsesarbejdet i LandboUngdom – og i livet generelt.

Her kom deltagerne tæt på sig selv og hinanden.

”Vi kendte jo godt hinanden lidt i forvejen men slet ikke så dybt. Og vi skulle da lige over en barriere, før folk ligesom åbnede op, det er jo ikke nødvendigvis sjovt at udfritte sine dårlige sider for eksempel,” siger Trine Thorhauge, der er formand for Sydjysk LandboUngdom og med på LUKSUS-kursus for første gang.

”Men det blev bedre og bedre, og til sidst snakkede vi meget åbent. Og hele processen var en øjenåbner for mange,” fortsætter hun.

Jeg må være skide irriterende

Trine Thorhauges personprofil viste, at hun skulle arbejde med sin tålmodighed. Eller mangel på samme.

”Det vidste jeg godt i forvejen, og det er helt sikkert noget, jeg øver mig i både privat og i bestyrelsesarbejdet. Jeg er perfektionist og kan være autoritær, og jeg bliver sur, hvis jeg for eksempel skal give en besked mere end en gang. Det må være skide irriterende at være sammen med nogle gange,” siger Trine Thorhauge efterfulgt af et grin.

Trines ærlighed er meget sigende for, hvordan deltagerne åbnede sig op og lærte sig og hinanden at kende på en helt ny måde.

Udover arbejdet med personprofilerne fik deltagerne konkrete værktøjer og metoder med hjem til egen forening. Trine Thorhauge kan kun anbefale at deltage i LandboUngdoms kurser.

”Jeg elsker, når vi mødes med hinanden på den her måde, og jeg blev både oplyst og inspireret. Og jeg tager en masse ting med hjem til min lokalforening,” siger Trine Thorhauge.

Underviserne på årets LUKSUS-kursus var LU-konsulenterne Pia Westergaard, Hans Christian Trangbæk og den eksterne oplægsholder Marianne Skov Christensen. LUKSUS står for Ledelse, Udfordring, Kommunikation, Samarbejde, Udvikling og Sjov.

Forrige Brev til politikerne: Højere arveafgift er skidt for unge landmænd

Annoncer

Kontaktoplysninger