Martskurset 2024: Fokus på fællesskab, personlig udvikling og læring

Årets martskursus løb af stablen i weekenden d. 2-3. marts på Dalum Landbrugsskole, Fyn. 

I det gode forårsvejr mødtes 105 deltagere fra mange af landets lokalforeninger for at samles til de mange spændende kurser. Men vigtigst af alt, for at mødes med andre LU’er og skabe nye bekendtskaber. 

For Jonas,  fra Brørupegnens LandboUngdom, er det ikke første gang at han deltager i Martskurset:

“Martskurset plejer altid at være vildt hyggeligt, og det er fedt at komme ud og høre og lære lidt, og møde nogle nye mennesker”

Man kan mærke at fællesskabet og skabelsen af nye relationer er vigtigt for mange af deltagerne, og det er også det som dette års kurser bærer præg af. 

Kurser der spænder bredt, men med samme vigtige afsæt

De syv kurser, man som deltager kunne tilmelde sig favnede bredt, men havde alle rødder i foreningens værdier. Og dette fik positive tilbagemeldinger fra de deltagende LU’er. 

Kurserne på dette års Martskursus bestod af:

Selvtillidsboost: 

Handlede om, hvordan man holder den gode tale. Med en videopræsentation af sig selv, blev mantraet, at den  skal være grænseflyttende og ikke grænseoverskridende, for det handler om at lære sine kompetencer godt at kende, der til sidst øger  selvtilliden.

For Amalie, fra Sydjysk LandboUngdom, har kurset givet hende værktøjer til, hvordan hun præsenterer sig selv:

“Jeg har valgt at tage kurset “selvtillidsboost”, fordi jeg gerne vil være bedre til at stille mig mere frem. Her lærer vi også hvor meget kropssprog betyder”

Fremtidens Landbrug:

På kurset kunne man se frem til at møde forskellige oplægsholdere. Bl.a. direktør i Spiras: Lene Hovmøller, slagtegrise producent: Henrik Mols, landmand og selvstændig slagtekalveproducent: Tobias Eskesen og agrochef ved KMC: Christian Feder. 

Den gode branding af LU:

Handlede om vigtigheden af god branding af lokalforeningerne både ud fra et teoretisk og praktisk afsæt. Her lærte deltagerne også lære at gøre brug af forskellige brandingværktøjer og programmer til sociale medier.

Kærlighed i træsko:

Handlede om at lære sit kærlighedsliv godt at kende ved hjælp af redskaber indenfor forelskelse og dating, og hvordan bagagen fra fortiden præger livet. 

Melissa, som til dagligt er elev på Dalum og medlem af Bornholms LandboUngdom, synes det er fedt at kunne lære ud fra en terapeutisk tilgang:

“Jeg synes det er fedt at være med til “kærlighed i træsko”, fordi det terapeutisk og man træner virkelig at være psykisk i gang.” 

Frivillig ledelse:

Handlede om frivillig motivation, hvad er vigtigt for unge i et fællesskab og hvordan skaber man et dybere engagement hos frivillige .

Planlægning af traktortræk:

Handlede om, hvad der skal til for at planlægge et arrangement som traktortræk. Om vigtigheden af god kommunikation og budgetplanlægning. Alt sammen læring, der kan styrke stævnearrangørerne og fremtidige stævner. 

Kvalitet i LandboUngdom:

Handlede om at reflektere over begrebet “Kvalitet”, hvad er kvalitet og hvilken rolle spiller det i LandboUngdom? Hvilke aspekter er der? Og kan det  det anvendes lokalt, regionalt og på landsplan.  

Afslutning med hygge på tværs

Efter kurserne kunne deltagerne se frem til kaffe og kage og senere på aftenen åbning af caféen, hvor der var plads til at lære  nye LU’ere ekstra godt at kende. 

Forrige LandboUngdom samler unge bestyrelsesmedlemmer til en dag med foreningsudvikling  

Annoncer

Kontaktoplysninger