pløjning

Publikum bliver forkælet til DM i pløjning

Hestevognskørsel, hingsteshow, boder og maskinudstillinger er nogle af de tiltag, som arrangørerne af DM i pløjning har sat i søen, så det ikke kun er pløjeentusiasterne, der kan se frem til et brag af et DM-stævne på Mors den 27. og 28. oktober.

90 pløjere er hovedpersonerne, når medaljerne skal fordeles til DM i pløjning 2017 på Mors. Og tilskuerne kommer til at opleve pløjning i verdensklasse.

Men arrangørerne har også forsøgt at tiltrække et publikum, der ikke nødvendigvis ved alt om pløjning.

”Vi forsøger at lave et DM-stævne, hvor der er noget for alle. Og vi håber da også at lokke nogle kvinder til Peterslund,” fortæller stævneleder Bjarne Vestergaard.

Alle er velkomne til DM i pløjning

Tilskuerne kan få en tur i hestevogn, man kan få rundvisning på den nærliggende hingstestation Katrinelund, der er boder med lokale varer, der er udstillinger fra blandt andre hovedsponsoren Claas og veteranpløjerne, og i plovkroen bliver der serveret helstegt pattegris. Mulighederne for underholdning er mange.

Der er også sørget for vogne til at køre tilskuerne rundt på området, hvor pløjerne dyster om DM-titlen.

”Pløjning er jo en meget lille sport og umiddelbart kun interessant for dem, der går op i det. Men vi vil gerne byde alle velkomne, og det er da meget sjovere, hvis vi bliver 1.500 i stedet for 500,” siger Bjarne Vestergaard.

Et spændende program

Fredag den 27. oktober er der Skole DM. Her dyster 10 hold fra seks forskellige landbrugsskoler om mesterskabet, hvor også quiz og heppekor er en del af konkurrencen.

Lørdag bliver dagen, hvor Danmarks bedste pløjere konkurrerer. Det sker i klasserne standardplov, vendeplov, farmklasse og fabriks DM. Lørdag er der også 35 veteranpløjere, der giver tilskuerne mulighed for at se, hvordan der blev pløjet i ”gamle dage”.

Og selvom det har regnet meget på Mors, ligesom i resten af Danmark, er jordforholdene gode på Peterslund, så der er fine forudsætninger for nogle spændende konkurrencer.

Annoncer

Kontaktoplysninger