LandboUngdom

Quiz, kanotur og andre konkurrencer til ‘VM’ i Landtur

Man skulle både være kløgtig og skarp for at vinde pokalen, da Region Vendsyssel LandboUngdom mandag d. 24. juni afholdt Vendsyssel Mesterskab i Landtur. Her blev de mere end 40 deltagere sendt ud på en rute med sjove aktiviteter og udfordringer.

Det er mandag aften, klokken er halv syv, og solen er så småt begyndt at bevæge sig ned i horisonten i Vendsyssel. Men på en parkeringsplads ved Dagli’Brugsen i Dybvad er en håndfuld mennesker ved at gøre klar et et af årets helt store aktiviteter i LandboUngdom – Vendsyssel Mesterskaberne i Landtur.

Til konkurrencen sendes de mere end 40 fremmødte LU’ere og gæster ud på en køretur med ni poster, hvor de skal holde hovedet koldt og bruge både færdigheder, kreativitet og sanser. Og det gælder ikke om at komme hurtigst i mål – det gælder derimod om at gøre det rigtigt.

LandboUngdom
LandboUngdom

Quiz, kanotur og tøjkæder

For at finde frem til posterne skulle deltagerne følge en detaljeret vejledning. Eksempelvis skulle de på en af ruterne køre 40 km/t i 100 sekunder for at ende ved posten. Her fik de et spørgsmål, som lød på, hvor mange siloer de kørte forbi på vejen, og hvad telefonnummeret til den lokale maskinmester var.

Fem af posterne var bemandede, og her var der konkurrencer i både kanosejlads på tid, støvlekast, og sansekonkurrence, hvor man skulle smage, lytte, lugte og mærke ting med bind for øjnene. Nogen måtte sågar tage en ikke-planlagt svømmetur.

Til sidst mødtes alle til en konkurrence, hvor det gjaldt om at binde en så lang tøjkæde som muligt, af det tøj man havde på og liggende i bilen. Efter det var der dækket op til et lækkert måltid fra grillen, og lagt op til hyggesnak mellem deltagerne, der kom fra hele Jylland.

LandboUngdom
LandboUngdom

Et fantastisk arrangement

Arrangementet var organiseret af Dronninglund og Nord- og Midtvendsyssel LandboUngdom, og der var lagt blod, sved og tårer i projektet. Men det var også det hele værd i sidste ende, for deltagerne var begejstret for alle de spændende aktiviteter – både LU’erne og gæsterne.

“Det var et fantastisk arrangement, det har de Dronninglund LU – Nord- Midt Lu klaret til UG. Det var en detaljeret aktivitet, og der var virkelig lagt kræfter i,” siger Kristian Ballebye, som er regionsformand i Region Vendsyssel og deltog i arrangementet.

“Det er noget, som vi skal holde fast i. Man skal være klar på at lægge nogle kræfter i, for det kræver en del arbejde, men det er helt sikkert noget, jeg vil anbefale at andre lokalforeninger gør,” siger han.

LandboUngdom
Forrige Valgflæsk og debat på menuen til valgmøde

Annoncer

Kontaktoplysninger