pløjning

Tørke i Tyskland giver danske VM-pløjere svære vilkår

pløjning
De to danske LandboUngdom-deltagere kæmper en hård kamp for at blive klar til VM i pløjning, der afholdes i weekenden den 1. og 2. september ved Stuttgart.

Det er ikke kun i Danmark, at manglende regn har gjort jorden uset tør og hård. VM i pløjning afholdes i år 30 kilometer syd for Stuttgart i det sydlige Tyskland, og her har de ikke fået regn siden april.

Det vanskeliggør forholdene for deltagerne i stævnet, og de danske deltagere er noget overraskede over, hvor svære forholdene er. Det fortæller Søren Korsgaard fra VM-træningsbanen i Tyskland, hvor han og landsmanden Marting Lindberg Velling forsøger at finde de bedst mulige løsninger.

“Jeg har været med til VM 10 gange, og jeg har aldrig oplevet noget lignende,” siger Søren Korsgaard fra Holstebro, der som forsvarende danmarksmester stiller op til VM med sin vendeplov.

“Jorden er ekstrem tør og hård, og temperaturen er omkring 30 grader. Jorden brækker op i store klumper, og pløjningen er simpelthen ikke pæn at se på. Det er utrolig svært at få ploven til at arbejde, som den skal. Men vi gør, hvad vi kan, og vi justerer hele tiden for at få det bedst mulige resultat. Og alle andre har jo også grå hård på hovedet over det,” fortsætter han.

Målsætning sat på standby

Søren Korsgaard tog til Tyskland med målet om en podieplacering, men nu tør han ikke tro på noget frem mod weekendens stævne.

“En podieplacering bliver desværre svær at opnå. Jeg vil køre min chance, men det hele bliver mere tilfældigt, når forholdene er, som de er,” siger Søren Korsgaard.

Danmark har en stolt tradition inden for konkurrencepløjning, og sidste år vandt Bjarne Nielsen bronze i standardpløjning ved VM i Kenya.

Ung dansk debutant er beskeden

Den danske standardpløjer Marting Lindberg Velling er blot 21 år og er VM-debutant. Det var en stor overraskelse, da Martin sidste år vandt DM – blandt andre foran sin far Peter Lindberg Nielsen – så muligheden for et godt resultat i Tyskland er bestemt til stede.

“Jeg prøver at gøre mit bedste, men der er godt nok langt op til de bedste. Der er hård konkurrence,” siger Martin Lindberg Velling.

“Det er svært at sige i forhold til placeringer, men jeg håber at kunne lave noget ordentlig pløjning uden de store fejl. Det bliver en kæmpe oplevelse,” fortsætter Martin fra Hobro, der til daglig er i lære som landbrugsmaskinmekaniker hos Lyngfeldt.

Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling har kvalificeret sig gennem LandboUngdoms DM 2017, og LandboUngdom støtter også deres tur til Tyskland. Ligesom de får støtte af private sponsorer.

Fakta:
Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er verdensmester. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

pløjning
Forrige Video-portræt: Unge Casper udlever drømmen som selvstændig

Annoncer

Kontaktoplysninger