LandboUngdom

Tyretestikler smidt på bordet til lærerigt arrangement

Der var både tyretestikler og andre organer på bordet, da Thy LandboUngdom i samarbejde med Viking Danmark inviterede til et spændende og lærerigt arrangement om avl og reproduktion på Højlund Gård i slutningen d. 21. marts.

”Muh!” Sådan lød det i massevis, da Thy LandboUngdom sidste torsdag afholdt et spændende arrangement om avl og reproduktion på Højlund Gård i Snedsted. Et arrangement, som var blevet til i tæt samarbejde med Viking Danmark, som LU har et samarbejde med på landsplan.

Omtrent 40 mennesker var mødt op, og de fik alle mulighed for at få et indblik i køernes indre organer, og hvordan de fungerer i forhold til reproduktion. Derudover fik deltagerne et indblik i planlægning, test og økonomi bag avlsarbejdet.

”Jeg synes, det er et super arrangement, hvor vi har fået et stort indblik i avl og genetik. Selvom det ikke er noget, som jeg umiddelbart kan bruge i mit arbejde, er det noget, som jeg helt sikkert tager med mig fremadrettet,” siger 21-årige Mathias Jacobsen, som er faglært landmand.

”Jeg synes det er vigtigt, at vi kommer ud og lærer noget. Det er også et trækplaster for mig, at vi har et samarbejde som det her, hvor at der kommer nogle professionelle folk ud og deler deres viden. Det synes jeg helt sikkert, vi burde have nogle flere af,” fortsætter han.

Arrangementet bød desuden på en rundtur på Højlund Gård, hvor de fremmødte fik mulighed for at se besætningen af køer, og høre mere om arbejdet med genetik på gården. Og så blev der selvfølgelig også tændt op for grillen, så der kunne steges pølser og brød.

Et fantastisk arrangement for kvægnørder

Det er et lille halvt års tid siden, at LandboUngdom indledte samarbejdet med Viking Danmark, som skulle sikre, at foreningen fik nogle flere faglige arrangementer for medlemmer med interesse for kvæg. Og netop sådan nogle arrangementer har vi fået, mener Gerbrig Postma fra landsledelsen.

”Jeg synes det har været en rigtig god aften, og vi er kommet lige tilpas med mennesker. Der er ikke for mange, og vi får alle sammen noget ud af det og kommer helt tæt på,” siger Gerbrig Postma, som selv arbejder som inseminør hos Viking Danmark og var med til at etablere samarbejdet.

”Viking er kommet med et rigtig spændende indslag, hvor vi har fået nogle organer på bordet, og vi kan se, hvad inseminørerne arbejder med til dagligt. Og så har vi hørt om avl og DNA. Så det er en fantastisk aften for kvægnørder, og jeg er bestemt tilfreds,” siger hun. 

Lokalforeninger drager nytte af samarbejdet

Hos bestyrelsen i Thy LandboUngdom er man også stærkt glade for det samarbejde, som LandboUngdom har med blandt andre Viking Danmark på landsplan. Det har bragt mere faglighed ind i organisationen, fortæller Steffen Overgaard, som er formand i foreningen.

”Til at starte med tænkte jeg, det var mærkeligt, at det ikke var noget, som vi selv styrede. Men nu synes jeg, det giver rigtig god mening. For det kan jo engang imellem være svært som lokalforening at få netop det med til arrangementerne,” siger Steffen Overgaard

Han forklarer, at samarbejdet har bidraget med masser af inspiration i lokalforeningen, som vil arbejde videre med at stable flere faglige arrangementer på benene.

”Det er vigtigt, at der er noget for alle, og vi lytter til, hvad folk gerne vil have. At der kommer noget for alle brancher, og det ikke kun handler om landbrug. Vi vil helt klart arbejde for at få etableret flere samarbejder med virksomheder om at lave nogle arrangementer,” siger han.

LandboUngdom samarbejder med række virksomheder og organisationer, som lokalforeningerne har mulighed for at få besøg af – eksempelvis Viking Danmark, 3M og Økologisk Landsforening, som deler ud af deres ekspertise inden for deres respektive felter.

Forrige Score-tips, karriere og foreningsliv til Martskursus

Annoncer

Kontaktoplysninger