LandboUngdom

Unge landmænd fik online jura-oplæg

LandboUngdom og advokatfirmaet HjulmandKaptain havde i samarbejde arrangeret webinar om, hvad unge landmand skal være opmærksomme på, når de etablerer sig.

35 unge landmænd loggede onsdag aften på et webinar, hvor advokat Søren Nørgaard Sørensen gjorde dem klogere på det juridiske omkring etablering af bedrift. Region Viborg LandboUngdom havde oprindeligt planlagt det som et fysisk arrangement på Asmildkloster Landbrugsskole, men corona-situationen flyttede oplægget over i et online-univers.

”Det er faktisk det første webinar, jeg har været med til, og jeg synes, det fungerede overraskende godt. Vi kunne se Søren fortælle, og jeg synes virkelig, vi fik noget ud af det,” fortæller Mathias Bak Nielsen, der er formand for Skiveegnens LandboUngdom og én af arrangørerne.

”Vi var også meget tilfredse med deltagerantallet, og jeg fik faktisk den der helt specielle fællesskabsfølelse, som arrangementer i LandboUngdom kan give.”

Region Viborg LandboUngdom var arrangører, men der deltog medlemmer fra hele landet.

Unge landmænd skal tænke sig om

Emnerne på webinaret var ejerforhold, ekspropriation og fordele ved leasing, leje og køb. Deltagerne spurgte interesseret ind til emnerne, og det glædede oplægsholder Søren Nørgaard Sørensen fra HjulmandKaptain.

”Som moderne landmand skal man tænke i flere lag end det landbrugsfaglige, og det var en fornøjelse at fortælle til de unge landmænd, hvad de skal være opmærksomme på. Det er vigtigt, man tænker sig godt om og læser kontrakter igennem en ekstra gang,” fortæller advokaten.

Selvom det var corona-restriktioner, der gjorde arrangement til et webinar, er det ikke sidste gang, Region Viborg LandboUngdom laver digitale events.

”Også efter corona giver det rigtig god mening med et webinar. Det er en smagsprøve på, hvad LandboUngdom kan tilbyde, og så kan man jo altid også komme til det fysiske arrangement,” siger Mathias Bak Nielsen.

Forrige Fremtidens landmænd fik indspark til karriereplanerne

Annoncer

Kontaktoplysninger