150 produktionsledere fik fif til at pimpe karrieren

Omkring 150 unge fra produktionslederuddannelsen på landbrugsskoler fra hele landet var i denne uge samlet hos SAGRO i Billund.

I et samarbejde mellem LandboUngdom, SAGRO og skolerne fik de unge et godt indblik i betydningen af at lægge karriereplaner og også at turde ændre på den, hvis situationen skulle ændre sig, lukke døre eller åbne nye.

Der var input til unge fra både SAGROs rådgiver Bo Kær Pedersen omkring, hvordan de unge bedst bruger en karriereplan for at sikre, at de bevidste om, hvor de gerne vil hen, og hvilke ønsker de kunne have til deres arbejdsplads.

Blandt indlægsholderne fortalte Karsten Schmidt, der selv var på en tilsvarende karrieredag for år tilbage om den vej, han var gået til at blive selvstændig landmand. En inspirerende og humoristisk gengivet historie, som de unge kunne spejle sig i i forhold til deres egne drømme og planer.

Frederik Jensen fortalte også om sine egne erfaringer, der i en periode bragte ham forbi SAGRO som rådgiver, selv om det egentligt ikke var hans udgangspunkt.

Inddragelse er en by i Rusland

Torben Nielsen fra Goodvalley gav de unge et pift af internationale karrieremuligheder, og gjorde dem det blandt andet klart, at den uddannelse, som de får med fokus på ledelse er guld værd i en række af de østeuropæiske lande, hvor medarbejderinddragelse et langt stykke ad vejen er en by i Rusland.

De omkring 150 unge fik også mulighed for selv at sætte ord på emner som, hvad der er godt ved at arbejde i landbruget og hvad den gode jobsamtale skal rumme.

Dagen blev rundet af af Arne Nielsson,  der overvandt de fysiske udfordringer ved at være en undermåler i forhold til kano-roere fra resten af verden. Ved at sætte sig mål og nå dem blev han tidobbelt verdensmester.

Her er, hvad nogen af deltagerne synes om arrangementet:

 

Kristoffer Kalø Økologiske Landbrugsskole

LandboUngdom

“Jeg kom til karrieredagen for at få større indblik i de andre mennesker, der produktionsleder. Der er mange andre derude, der brænder for de samme ting, som jeg selv gør.

De har nok overrasket mig, hvor vigtigt netværk er, og hvor vigtigt det er, at lave en karriereplan og ikke være bange for at træde ved siden af den.”

Ane Grethe Lejel Frandsen, Nordjyllands Landbrugsskole

LandboUngdom

“Jeg synes, det har været spændende at lære noget om blandt andet jobsamtaler, hvad det er vigtigt at få sagt, og hvad der er vigtigt for landmanden, og at man godt må have forventninger til jobbet.

Der har været spændende indlæg med forskellige personers baggrund, og hvordan de er endt i landbruget af forskellige veje. Man skal ikke være bange for at prøve noget forskelligt.

Det har været vigtigt at høre om dem der er fortsat, selv om der har været nogle bump på vejen.”

Helene Volsmann Jørgensen, Dalum Landbrugsskole

LandboUngdom

“Karrieredagen er en fed mulighed for at møde andre, der er i gang med produktionslederuddannelsen. Jeg tager det også med mig, at netop netværk er vigtigt.

Hørte også, at det nogle gange er i orden at komme videre fra et job, hvor forventningerne måske ikke har været afstemt fra starten.

Synes også, det har været interessant at høre, hvor forskelligt folk har bygget deres karriere op, og at der er så mange forskellige måder at nå målet på, og at de har haft så meget gå-på-mod, også når det har været svært.

Det har nok overrasket mig, hvor vigtigt et netværk uden for landbruget er, så man ikke bliver låst fast i, at alting bare skal være, som man tror ude på staldgangen.”

Forrige LandboUngdoms formand giver sin viden videre i Bruxelles

Leave Your Comment

Annoncer

Kontaktoplysninger