LandboUngdom

5 skarpe til LandboUngdoms formandskandidat

Niels Skovgaard stiller som den eneste op til formandsposten i LandboUngdom, når der er årsmøde den 26. september på Agroskolen ved Herning. Lær ham og hans visioner for LandboUngdom at kende.

Efter årsmødet den 26. september har LandboUngdom en anden formand end i dag. Thorbjørn Koefoed har nemlig valgt ikke at genopstille, og dermed skal en ny formand vælges.

Fristen for indstilling af kandidater er overskredet, og ét medlem har indsamlet underskrifter og meldt sit kandidatur. Det er 21-årige Niels Skovgaard fra Horsens LandboUngdom.

Niels Skovgaard har været medlem af LandboUngdom siden 2017 og er EUX-student fra Bygholm Landbrugsskole. Niels er opvokset på familie-gården Skovgaard i Them ved Silkeborg, og det er hans plan på sigt at overtage gården.

Vi har stillet ham 5 spørgsmål:

Hvorfor stiller du op til posten som formand for LandboUngdom?

“LandboUngdom er en vigtig organisation, som jeg rigtig gerne vil stå i spidsen for at udvikle. Jeg tror på, vi kan udrette store ting og blive en endnu bedre og endnu vigtigere forening, end vi er nu.”

Hvilken retning ser du LandboUngdom bevæge sig i?

“Lad mig slå fast med det samme, at det ikke er mit ønske at lave en masse om og revolutionere LandboUngdom, for rigtig mange ting går rigtig godt.

Sammen med resten af ledelsen vil jeg arbejde for, at LandboUngdom bliver attraktiv for medlemmer, mulige samarbejdspartnere og omverdenen generelt. Vi skal være så gode og attraktive, at folk kommer til os, og vi er helt naturlige at spørge, når det kommer til livet for unge på landet. Jeg vil bruge min første tid som formand på at snakke med en masse og tage rundt til lokalforeninger for at finde ud af, hvordan vi bliver så attraktive, som jeg ønsker, vi skal være.”

Hvad synes du, er det fedeste ved at være medlem af LandboUngdom?

“Jeg er vild med kombinationen af, at man kan blive fagligt klogere og samtidig have det sjovt og hyggeligt sammen med venner og veninder. Jeg ved, det er en kliché, men netværket i LandboUngdom er uvurderligt. Jeg har lært mange mennesker at kende gennem LandboUngdom, og jeg glæder mig til at møde endnu flere.”

Hvad vil det betyde for dig at blive valgt som formand for LandboUngdom?

“Min oprindelige plan var, at jeg det næste år skulle have været til Chile for at arbejde, men det er aflyst på grund af corona, og så åbnede muligheden for formandsposten i LandboUngdom sig.

Jeg har altid været meget interesseret i ledelse, og at være formand for LandboUngdoms cirka 4.000 medlemmer vil være kæmpe stort for mig. Det vil helt sikkert gøre mig stolt.”

Hvorfor skal man stemme på dig?

“Jeg vil arbejde for, at LandboUngdom er en mangfoldig organisation med klare budskaber og klare mål. Det skal stå helt klart, hvad vi tilbyder medlemmer, og vi skal være et aktivt tilvalg hos medlemmerne.

Den økonomiske del er vigtig for mig, og en stærk økonomi er grundlaget for hele vores arbejde.

LandboUngdom skal være en politisk meget respekteret organisation, og jeg vil gøre en stor indsats for, at vi bliver en større del af debatten både i medierne og på Christiansborg.”

Tilmelding: Tilmeld dig LandboUngdoms årsmøde i medlemssystemet og læs mere årsmødet her.

Forrige DM i pløjning 2020 bliver uden tilskuere

Annoncer

Kontaktoplysninger