Flotte danske præstationer ved EM i pløjning

Mange store sten i jorden gjorde konkurrencen vanskelig, men det lykkedes alligevel de to danske pløjere at hive en 5. og en 15. hjem til Danmark ved EM i pløjning i Irland.

Lørdag og søndag lagde Irland stubjord til EM i pløjning for vendeplove, og det blev resultatmæssigt en god oplevelse for de danske pløjere, der havde kvalificeret sig til EM via resultater til LandboUngdoms DM 2018 i oktober.

Jesper Ilsøe Madsen blev samlet nummer fem, hvilket er hans bedste EM-resultat i den femte deltagelse. Han var dog kun syv point fra en podieplacering, og det ærgrer ham.

”Jeg er lidt skuffet, det må jeg sige. Når jeg ser overordnet på det, så beviser jeg, at jeg kan være med blandt de bedste, men jeg ville gerne have haft den medalje,” siger Jesper Ilsøe Madsen.

Der var mange store sten i Jesper Ilsøe Madsens pløjefelt. Dommerne skal i princippet se bort fra fejlene omkring stenene, når de bedømmer, men Jesper tror alligevel, at de mange store sten har haft en negativ betydning.

”Det flimrer det samlede billede, og det kan ikke undgå at have en negativ betydning. Der er jo ikke noget at gøre ved det, men det ærgrer mig da helt sikkert,” siger Jesper Ilsøe Madsen.

Stævnets yngste var dansker

Danske Christoffer Dam var med sine kun 17 leveår den yngste deltager ved EM i pløjning – den ældste var 71 år. Men trods Christoffers unge alder og manglende erfaring sluttede han på en flot 15. plads ud af 25 deltagere.

”Jeg havde lejet mit udstyr i Irland, og det var ikke, som jeg havde håbet, og jeg har jo aldrig været med til et internationalt stævne før, så under træningen gik det ikke ret godt. Jeg troede, jeg skulle ende sidst af alle,” fortæller Christoffer Dam.

”Så jeg er meget, meget glad for min 15. plads, og det giver helt sikkert mod på mere.”

Vinderen af EM blev hjemmebanefavoritten Dan Donnelly.

Christoffer Dam foran sit pløjefelt: 

Forrige Tyretestikler smidt på bordet til lærerigt arrangement

Leave Your Comment

Annoncer

Kontaktoplysninger