Traktortræk

Kæmpe frivillig indsats bag DM i traktortræk

100 frivillige fra LandboUngdom arbejder hårdt for at skabe det bedst mulige DM i traktortræk, der afholdes lørdag den 8. september på Landsskuepladsen i Herning.

DM i traktortræk er et show og en fest for alle trækkere og tilskuere, men det er også hårdt arbejde for en stor gruppe frivillige. I alt vil 100 frivillige hjælpere fra LandboUngdom Region MidtVest være involveret i afholdelsen af kulminationen på et år med mange lokale og regionale traktortræk-stævner i LandboUngdom.

Det hårde arbejde er dog ikke noget, der får de frivillige til at beklage sig. Tværtimod.

“Det er helt vildt fedt at være en del af, og det har ikke været noget problem at skaffe frivillige. Det er helt unikt at få sådan et stævne op at stå, og det giver et fedt sammenhold,” fortæller Lasse Højbo Jansen, der selv er frivillig og koordinerer den samlede frivillige indsats til DM.

“Alene kan man noget, sammen kan vi dele. Der er virkelig en gnist hos de frivillige, og mange får nye venner og oplever et nyt fællesskab.”

Ansvar fordelt på mange skuldre

Ifølge Lasse Højbo Jansen er én af nøglerne til den store glæde blandt de frivillige, at man i forberedelsesfasen har fordelt ansvaret i forskellige udvalg. Der er udvalg med ansvar for banen, stævneareal, fest, PR og markedsføring, sponsor og forplejning.

“Vi har villet placere ansvaret og arbejdet på så mange skuldre som muligt. Så det ikke bliver for tungt eller for træls for nogen,” siger Lasse Højbo Jansen, der ligesom fire andre af de mest dedikerede frivillige har taget ferie fra tirsdag og frem til stævnet for at sætte op og gøre klar.

Værtsskabet for DM i traktortræk går på tur mellem LandboUngdoms regioner, og i år er det Region MidtVest, der arrangerer det store event

“Jeg har været med til rigtig mange DM-stævner, og jeg er sikker på, at det i Herning bliver ét af de bedre. Forholdene ved messecentret er simpelthen perfekte, og vi håber på op mod 5.000 tilskuere,” siger Lasse Højbo Jansen.

Den frivillige indsats bliver hjulpet godt på vej af sponsorer. Maskincentrum i Aulum og Case IH er hovedsponsor, og Kramp har doneret 100 hjælpertrøjer.

DM i traktortræk er for hele familien og afholdes lørdag den 8. september fra kl. 10.00 på Landsskuepladsen i Herning. Tilskuerbilletter kan købes ved indgangen og koster 100 kroner.

Se mere på DM’s Facebook-side.

traktortræk

Styregruppen bag DM i traktortræk. Fra venstre bagerst: Anders Visgaard Jensen, Kasper Kvistgaard Christensen, Søren Just Nielsen . Fra venstre forrest: Lasse Højbo Jansen, Lene Kirk Sunesen, Marie Birkedal og Lars Klausholt

Forrige Tørke i Tyskland giver danske VM-pløjere svære vilkår

Annoncer

Kontaktoplysninger