LandboUngdom

Ny pløjeformand: “Vil gøre det på min egen måde”

34-årige Jesper Madsen er ny formand for landspløjeudvalget, og hans mål er at få endnu flere til at blive en del af pløjesporten.

I efteråret 2017 var Jesper Madsen fra Torrild ved Odder i vælten, da han deltog ved VM i pløjning i Kenya og blandt andet fortalte om sine oplevelser i Jyllands-Posten og i Aftenshowet. Nu er pløjeentusiasten igen i centrum, denne gang for indsatsen i kulissen bag pløjesporten.

Han tager nemlig springet fra almindeligt medlem af landspløjeudvalget til nu at være formand – og er altså nu manden i spidsen for den politiske del af pløjesporten i Danmark.

Jesper Madsen overtager formandsposten fra Jens Iversen, der har været formand siden 2000 og er en institution inden for pløjning.

”Jeg ved godt, det er nogle store sko, jeg skal udfylde, men det tænker jeg helt ærligt ikke så meget over,” siger 34-årige Jesper Madsen.

”Jeg vil gøre det på min måde. Hvis jeg er tro mod det, jeg laver, så kan det ikke nytte noget, hvad andre tænker. Så må folk synes, hvad de vil.”

Vil have flere til at pløje

Jesper Madsens fokus som formand er at få flere til at dyrke konkurrencepløjning.

”Jeg synes ikke, vi skal revolutionere sporten og opfinde den dybe tallerken igen. Men vi skal gøre noget for at få nogle flere med. Jeg vil gerne, at endnu flere får ligeså gode oplevelser, som jeg har fået,” siger Jesper Madsen og fortsætter:

”Første skridt er, at vi sætter fokus på farmklassen, hvor vi gør det endnu lettere at stille op som ny pløjer.”

Pløjesporten skal udvikles

Jesper Madsen har været involveret i foreningsarbejde i mange år, og selvom han til tider kan synes, det er træls, så kan han ikke undvære det. Han kan godt lide at være med, hvor beslutningerne bliver taget.

”Jeg siger ikke, jeg kan redde verden, men jeg er klar til at gøre en indsats. Jeg har det sådan, at det ikke nytter at læne sig tilbage og tænke, at det er der sikkert nogen andre, der tager sig af. Man skal gøre noget,” siger Jesper Madsen og fortsætter:

”Nu sidder jeg som formand, men det er ikke det vigtige for mig, om jeg er formand, næstformand eller hvad jeg nu er det. For mig handler det om at udvikle sporten, som rigtig mange godt kan lide. ”

Fakta om Jesper Madsen

  • Alder: 34 år
  • Hjemby: Torrild ved Odder
  • Tidligere landbrugsskole: Bygholm
  • Arbejdsplads: DLG
  • Danmarksmester i vendeplov 2016
  • Deltager ved VM i Kenya 2017, hvor han blev nummer 9
Forrige Video: Det får du ud af at være medlem af LandboUngdom

Leave Your Comment

Annoncer

Kontaktoplysninger