De gør det igen

Det er en beskidt begivenhed, men det forhindrede ikke de 160 fritidsfodboldspillere i at kæmpe ved DM i mudderbold 2024. Faktisk er det sjette gang Lemvigegnens LandboUngdom pløjer fodboldbanen til, for at skabe noget helt unikt. I år var intet mindre end 300 mennesker en del af mudderbold.

Det er ikke et DM for igen ting. Bag arrangementet ligger nemlig flere måneders planlægning og mange dages arbejde for at få det hele til at stå rigtigt på dagen. I år havde de fra Lemvigengen valgt at nedsætte en styregruppe og få folk med i god tid.

”I år havde vi lavet et udvalg, hvor vi var 11 fra bestyrelsen og så havde vi til generalforsamlingen spurgt om der var andre der kunne tænke sig at være med i hele processen – altså både hjælpe med at sætte op og tage ned – og det var der en fem stykker der havde lyst til, så det var jo bare rigtig dejligt, ” fortæller Maja Krogsgaard bestyrelsesmedlem i Lemvigegnens LandboUngdom.

”Det er jo et stort projekt, så derfor vil vi gerne have nogen med, der har lyst til at være med inden over – også når vi sidder til møderne. Det er jo også en måde at få folk med, som måske kunne have lyst til at være med i bestyrelsen på længere sigt,” uddyber Maja.  

Man kan planlægge næsten alt

Selvom styregruppen havde brugt tidligere års erfaringer og planlagt i god tid, er der alligevel få ting man ikke altid kan planlægge: Vejret og tørsten blandt publikum.

Ungen op til danmarksmesterskaberne i mudderbold var nemlig ikke den tørre af slagsen. Selvom det var svært at finde huller, hvor regnen ikke bidrog til mudderet på banen, skulle der alligevel sættes telt op og gøres klar til den store begivenhed.

”Vi startede fredagen før, så vi kunne starte tidligt.  Det havde regnet hele ugen op til, så det var virkelig noget bøvl at gå og gøre klar, men så sørger vi for at det er hyggeligt, når vi går og gør klar, for det gør jo at folk har lyst til at komme, ” siger Maja.

Der skal ikke nødvendigvis et massivt hold frivillige til for at få ting til at ske i Lemvig, for der kender man tit nogen og man hjælper hinanden, når det bliver nødvendigt.

”På dagen var vi styregruppen og så fem frivillige, der hjalp i baren, men så spørger man jo lige folk man kender blandt publikum, hvis der skal gives en hånd med,” fortæller Maja.

”Vi løb tør for drikkevarer tre gange, så der var lige nogle nede og hente lidt og købmanden måtte også forbi tre gange med øl. På et tidspunkt var vi ved at løbe tør for pølser, men så spurgte vi dem fra Herning om de kunne tage nogle med, og så hjælper vi jo hinanden”.

”Det er jo bare fedt, for det betyder at folk hygger sig,” siger Maja.

Opbakning fra hele landet

Hele 150 spillere fra hele landet kæmpede i mudderet, som i år var særligt godt. Både hold fra Thy, Fyn og København havde valgt at tage turen mod Houe, Lemvig for at dyste og bakke op om arrangørerne.

”Jeg tror, at vi har fået nævnt det til så mange i LandboUngdom, at de bare har lyst til at være med. Vi er også en bestyrelse der kommer meget til rigtig mange ting i LU, så vi kender også mange, og det gør jo også, at mange har lyst til at komme og bakke op, og det er jo bare et skulderklap,” siger Maja.

Selvom folk fra hele landet tilslutter sig, gør det dog også noget særligt ude lokalt, når tilskuerantallet rammer næsten de 200 mennesker.

”Det spillede bare. Der kom virkelig mange tilskuer, nogle turde næsten ikke gå ned på pladsen fordi det var så mudret, men der kommer bare rigtig mange og kigger, som synes det er fedt, fordi det er så anderledes.  

“At der kommer så mange giver også os motivation til bare at give det en skalle. Vi har snakket om, vi skal finde på noget nyt, men DM i mudderbold er bare noget helt unikt. Folk har bare lyst til at støtte op om det, og man kan mærke at folk herude er blevet rigtig godt opmærksomme på det, og det gør jo også at vi har lyst til at fortsætte, ”afslutter Maja.  

Vinderen af DM i mudderbold 2024

  1. De svedige kugler
  2. Det bliver ikke større
  3. Green Peas

FOTO: Johnny Auchenberg & Lemvigegnens LandboUngdom

Forrige Keramikaften i Viborg/Kjellerup LU, gav tid til fordybelse, kreativitet og gode snakke 

Annoncer

Kontaktoplysninger