pløjning

Flot overskud fra DM i pløjning sendes videre til lokalforeninger

Arrangørerne bag DM i pløjning 2017 formåede ikke bare at afholde et flot stævne, der er også flotte tal på bundlinjen i regnskabet. Og dermed kan lokalforeninger se frem til en økonomisk gevinst.

En stor frivillig indsats, stor hjælp fra sponsorer og en sikker styring af udgifterne. Det er hovedingredienserne bag det flotte regnskab, som Region Viborg LandboUngdom kan fremvise for DM i pløjning, der blev afholdt i oktober på Mors.

Regnskabet for DM i pløjning viser et overskud på 119.800 kroner.

Overskuddet på 119.800 bliver fordelt mellem lokalforeningerne i værtsregionen Region Viborg LandboUngdom. Lokalforeningerne er Morsø, Skiveegnens, Thy, Hammershøj-Bjerringbro-Langå og Viborg-Kjellerup LandboUngdom.

Pengene vil blive brugt til at finansiere kurser, uddannelser og sociale aktiviteter.

Tak til frivillige, pløjeværter og sponsorer

Folkene bag DM i pløjning takker alle sponsorer, specielt hovedsponsor Vinderup Maskinforretning og Danish Agro Machinery. Den allerstørste tak går til de frivillige.

”100 frivillige har løftet i flok, og det har været meget imponerende at opleve, hvordan alle har givet en hjælpende hånd,” fortæller Jens Iversen, der var rådgiver for styregruppen bag DM i pløjning.

”Jeg vil gerne rose styregruppen for god økonomistyring, der er ikke blevet brugt flere penge end nødvendigt. Specielt regionsformand Jes Kjærgaard og stævneleder Bjarne Vestergaard har arbejdet hårdt og målrettet på at gøre DM 2017 til en succes,” fortsætter Jens Iversen.

Stævnet blev afholdt på Peterslund hos familien Gade Nielsen, og også pløjeværternes store indsats fremhæves blandt årsagerne til det pæne økonomiske resultat.

Vejret drillede det flotte stævne

DM i pløjning blev afholdt den 27. og 28 oktober, og husker man tilbage på den weekend, så var det en tid, hvor vejret drillede både arrangører og pløjere. Regn i tiden op til gjorde jorden vanskelig at arbejde med, og vind på konkurrencedagen gjorde det til en kold fornøjelse for tilskuere.

Heldigvis kunne tilskuerne søge ly i plovkroen, som var en opvarmet maskinhal, hvor der var også var boder og udstillinger. Tilskuerne købte både drikkevarer og mad fra grillen, blandt andet helstegt gris sponsoreret af pløjeværten, der til daglig driver og ejer Molsgaard Svineavl.

Danmarksmestrene blev Martin Lindberg Velling i standardplov og Søren Korsgaard i vendeplov. Der blev også afholdt både skolepløjning og fabrikspløjning. En god weekend, der heldigvis også har givet økonomisk overskud.

LandboUngdom
Forrige Ny pløjeformand: “Vil gøre det på min egen måde”

Annoncer

Kontaktoplysninger